28 / 03 / 2024

Yazlık bölgelerde en yüksek konut fiyatı hangi ilçede?

Yazlık bölgelerde en yüksek konut fiyatı hangi ilçede?

Yazlık bölgelerdeki konut satış değerlerinde son 1 senede yüzde 32 ile yüzde 62 kiralarda ise yüzde 7 ile yüzde 37 oranında artış görüldü. Peki yazlık bölgelerde en yüksek konut fiyatı hangi ilçede?



Yeni nesil gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksacom tarafından açıklanan verilere göre yazlık bölgelerde konut satış değerlerinde son bir senede yüzde 32 ile yüzde 62 arasında artış görülürken, kiralarda ise yüzde 7 ile yüzde 37 arasında artış gözlemlendi. Konut satış fiyatında en fazla artış yaşanan bölgeler Fethiye, Alanya ve Bodrum olurken, kiraların en fazla artış gösterdiği bölgeler ise Urla, Çeşme ve Fethiye oldu.

Pandemi ile beraber pek çok şirket uzaktan çalışmaya başladı ve bazı kurumsal şirketler pandemi sonrasında da uzaktan çalışma modelini devam ettirme kararı aldıklarını duyurdu. Bunun da etkisiyle birlikte yazlık bölgelerde konut satış fiyat ve kiraları önemli ölçüde arttı. Pandemi etkisi ile kiradan çok satılık konutlara talep artışı olurken, satış fiyatlarında da daha fazla artış gözlemlendi. Konut satış fiyatında en fazla artış olan bölgeler Fethiye, Alanya ve Bodrum iken, kiraların en çok artış gösterdiği bölgeler ise  Urla, Çeşme ve Fethiye oldu. 6 ay sonraki değer artışı da gözlemlendiğinde satış fiyatlarında en fazla artış Urla ve Bodrum’da; kira fiyatlarında en fazla artış da Ayvalık ve Çeşme’de bekleniyor.

En yüksek satış rakamı Çeşme’de 

Çeşme’de 1 senelik satış değer değişimi yüzde 42 olurken, ortalama metrekare fiyatı ise 11 bin TL, ortalama satış fiyatı da 1.749.000 TL oldu. Çeşme'de 6 ay sonra beklenen değer artış oranı yüzde 6 şeklinde beklenirken, 6 ay sonra beklenen satış rakamı ise 11 bin 697 TL/m2 oldu.

Yazlık bölgelerde en yüksek konut fiyatı hangi ilçede?

Konut satış fiyatında en fazla artış Fethiye, Alanya ve Bodrum’da

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre, Fethiye’de konut satış fiyatları son bir senede yüzde 62 artış gösterdi. Ortalama konut metrekare satış fiyatı 5 bin 620 TL, ortalama konut fiyatı 786 bin 800 TL olurken, Fethiye’de 6 ay sonra konut satış fiyatının yüzde 6 artması bekleniyor.  Alanya’da ise konut satış fiyatları son bir senede yüzde 49 artış gösterdi, ortalama konut metrekare satış fiyatı 4 bin 485 TL, ortalama konut fiyatı 538 bin 200 TL olurken, Alanya’daki 6 ay sonraki satış fiyatı artış beklentisi  ise yüzde 6 seviyelerinde.  Bodrum’da da konut satış fiyatları son bir senede yüzde 49 artış gösterdi, ortalama konut metrekare satış fiyatı 9 bin 715 TL, ortalama konut fiyatı 1.340.670 TL olurken, Bodrum’daki 6 ay sonraki satış fiyatı artış beklentisi yüzde 7 oldu.

Kirada lider Bodrum


Yazlık bölgelerde en yüksek kira tutarında ise Bodrum lider oldu. Bodrum'da kira değerleri son bir senede yüzde 18 artış gösterdi, ortalama metrekare kira 29,62 TL, ortalama kira 2.932 TL oldu. Bodrum'da 6 ay sonra kira fiyatlarının yüzde 3 artış göstermesi beklenirken, 6 ay sonra metrekare kiranın 30,44 TL olması bekleniyor.

Kiraların en fazla artış gösterdiği bölgeler ise Urla, Çeşme ve Fethiye


Endeksa verilerine göre, Fethiye’de kira değerleri son bir senede yüzde 24 arttı, ortalama metrekare kira 16,9 TL, ortalama kira 1.842 TL olurken, Fethiye’de 6 ay sonra kira fiyatlarının yüzde 3 artması bekleniyor.  İzmir  Urla’da kira değerleri ise son bir senede yüzde 37 artış gösterdi, ortalama metrekare kira 23,29 TL, ortalama kira 2 bin 981 TL olurken, Urla'da 6 ay sonra kira fiyatlarının yüzde 4 artması bekleniyor. İzmir Çeşme'de ise kira değerleri son bir senede yüzde 25 artış gösterirken, ortalama metrekare kira 26,26 TL, ortalama kira 2.475 TL oldu. Çeşme'de 6 ay sonra kira fiyatlarının yüzde 5 artması öngörülüyor.

Yazlık bölgelerde en yüksek konut fiyatı hangi ilçede?

Hangi şehirde kira fiyatları arttı? 


Geri Dön