19 / 04 / 2024

Yükseköğrenim öğrencileri için 2023 yılı burs başvuruları başladı. Burs başvuru koşulları neler? Tarihi ne zaman?

Yükseköğrenim öğrencileri için 2023 yılı burs başvuruları başladı. Burs başvuru koşulları neler? Tarihi ne zaman?

Eğitim masrafları giderek katlanınca öğrenciler için burs ya da ek gelir olmadan eğitimini tamamlamak neredeyse hayal oldu. Özellikle ailelerinden uzakta eğitim almak için Türkiye’ye gelen yabancı öğrencilerin önemli bir kısmı eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalıyor. İşte o öğrenciler için 2023 bu



Eğitimi maliyetleri giderek katlanırken öğrencilerin yükseköğrenimini tamamlaması için kredi, burs ve başka maddi destekler daha da önemli olmaya başladı.

Yükseköğrenim için Türki cumhuriyetlerden Türkiye’ye gelen öğrencileri ise çoğu zaman eğitimlerini yarıda bırakma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işte o öğrenciler için elini taşın altına koydu.  Türkiye'de yükseköğrenim gören yabancı öğrencilere sağlanan burs için başvuru süreci başladı. 2023 yılı için geçerli olacak başvuruları için son tarih 20 Şubat olarak açıklandı. İşte başvuru koşulları ve adresleri...

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB), dünyanın dört bir yanından uluslararası öğrencilere Türkiye'de yüksek öğrenim imkanı sunan Türkiye Bursları programının 2023 yılı başvuruları başladı.

YTB'den yapılan açıklamada, "Büyük Öğrenci Projesi"nin 1992 yılında başlatıldığı hatırlatıldı. 2012 yılında YTB'nin koordinasyonuyla "Türkiye Bursları" markasıyla dünyaya açılan, Türkiye'nin resmi uluslararası öğrenci burs programında 2023 yılı başvuruları da başladı.

Peki başvurular kimleri kapsıyor?

YTB, başvuruların dünyanın tüm ülkelerinden; lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilere açık olduğunu duyurdu.

Burs başvuruları, 20 Şubat 2023 tarihine kadar sürecek.

Öğrenciler başvurularını http://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr sayfasından yapabilecek.


Geri Dön