27 / 04 / 2024

Yüksel İnşaat, atletlerle sponsorluk sözleşmesi imzaladı

Yüksel İnşaat, atletlerle sponsorluk sözleşmesi imzaladı

"Yükselen Yıldızlar" projesiyle atletizme destek veren Yüksel İnşaat, branşlarında Türkiye rekortmeni 2 atletle daha sponsorluk sözleşmesi imzaladı



İlki 1996 yılında olmak üzere 14 yıldır aralıksız yapılan Yılmaz Sazak Uluslararası Yaş Grupları Atletizm Yarışmaları sonrasında başarılı performans sergileyen genç atletlerin seçilerek, başarı grafikleri devam ettiği sürece 18 yaşına kadar desteklendiği Yükselen Yıldızlar Projesi'nin yeni isimleri belli oldu.

Proje kapsamında, Estonya'da yapılan Dünya Liseler Arası Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 200 metrede altın madalya alan Nimet Karakuş ve bayanlar 100 metre engelli ve uzun atlamada şampiyon olan Pınar Aday ile sözleşme imzalandı. Yüksel İnşaat Sosyal Tesisleri'ndeki imza törenine Yüksel Holding ve İnşaat Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları Koordinatörü Deniz Sazak, Yılmaz Sazak Uluslararası Yaş Grupları Atletizm Yarışmaları Organizasyon Komitesi'nden Münir Yaraş, Hacettepe Üniversitesi Rektörü ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener ile sporcular ve antrenörleri katıldı.

Deniz Sazak, burada yaptığı açıklamada, atletizme ve Türk sporuna destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bugün aramıza 2 yeni sporcumuz katılıyor. Kendileri pırıl pırıl, umut vadeden gençler. Onların başarılarına bir nebze de olsa katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize" dedi. 60 metre salon Türkiye rekortmeni Nimet Karakuş'un antrenörü Alper Baş ise bu sponsorluğun kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi. Kendi sporculuğu döneminden tanıdığı, daha sonra vefat eden eski Atletizm Federasyonu başkanlarından Yılmaz Sazak'ın bu uygulamayı yıllar önce başlattığını ve kızı Deniz Sazak'ın devam ettirdiğini anlatan Baş, "Sporcularımızın bu desteklere başarılı spor yaşamlarıyla karşılık vereceğine inancım tam" diye konuştu.

60 ve 100 metre engelli kategorilerinde Türkiye rekorunun sahibi Pınar Aday'ın hem antrenörü hem de babası olan Bülent Aday da böyle bir imkan sundukları için Sazak ailesine teşekkür etti. Sporcular Nimet Karakuş ile Pınar Aday, verilen desteğin kendileri için büyük önem taşıdığını ve hedeflerine ulaşmak için avantaj olduğunu ifade ederek, spora destek veren bu tür kuruluşların çok az sayıda olduğuna dikkati çektiler. Daha sonra sporcuları 18 yaşında kadar Yükselen İnşaat sponsorluğuna bağlayan sözleşme imzalandı. (AA)


Geri Dön