26 / 04 / 2024

Yumurta kapıya dayandı Kahvaltının vazgeçilmezi cüzdanın kabusu oldu

Yumurta kapıya dayandı Kahvaltının vazgeçilmezi cüzdanın kabusu oldu

Artan yem, taşıma ve enerji maliyetleri temel gıda ürünlerinin fiyatlarını artırmaya devam ediyor. Bu ürünlerden biri de kahvaltıların vazgeçilmezi yumurta. Son gelen zamlarla birlikte yumurtanın fiyatı 50 liralara dayanırken Diyarbakır’da 30’lu yumurtanın fiyatı 60 liraya çıktı. Yetiştiriciler ise



Üretici, maliyetlerin artmasıyla birlikte yumurta fiyatlarında artışa gitti. Birkaç hafta önce 30’luk kolisi fiyatı 30 lira olan yumurtaya bir zam daha geldi. Diyarbakır’da da yumurta fiyatlarına yapılan son zamla 30’luk yumurta kolisi 60 lirayı buldu. Zarar ettiklerini söyleyen üretici ise fiyatın 70 liraya çıkması gerektiğini söylüyor.

SATIŞ FİYATLARI GİRDİ MALİYETLERİNİ KURTARMIYOR

Diyarbakır’da yumurta üreticiliği yapan Vehbi Yalın, yumurta üretim maliyetlerinin ciddi oranda arttığını ve üreticilerin zararda olduğunu dile getirdi. Artan maliyetlere dikkat çeken üretici, fiyatın 60-70 lira bandına gelmesi gerektiğini ifade etti.

Yalın “Şu anki fiyatlara göre bile üretici hala zarar ediyor. Beyaz yumurtanın perakende satış fiyatı 55-60 lira civarında. Kahverengi yumurta ise şuan piyasada neredeyse yok. Kahverengi yumurtanın fiyatı da 5 lira daha fazla. Aslında yumurta fiyatları üretim fazlalığı nedeniyle çok geri kalmıştı. Şu anki maliyetlerle satış fiyatları birbirini kurtarmıyor, üretici hala zarar ediyor” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön