24 / 04 / 2024

Yumurtalık Belediyesi 118 dönümlük araziyi gözden çıkardı!

Yumurtalık Belediyesi 118 dönümlük araziyi gözden çıkardı!

Yumurtalık Belediyesi 1 milyon 500 bin TL’lik borcundan dolayı icralık oldu. Milyonlarca liralık araziler komik rakamlara satılınca borç kapatılamadı ve 118 dönümlük arazi de gözden çıkarıldı



Uygulamaya konulan Büyükşehir Yasası ile Zeytinbeli Belediyesi'nden devrolan 1 milyon 500 bin TL'lik borç yüzünden icralık duruma düşen- Yumurtalık Belediyesi'ne ait çok sayıda taşınmazın, değerlerinin oldukça altında satıldığı iddia ediliyor. Belediye Başkanı Türkeş Filik'in, Yumurtalık Adliye Binası'nda gerçekleştirilen ihalelere istediği kişiler dışında kimsenin girmemesi için belediye personelini adliye önüne yığarak girişe engel olduğu da iddialar arasında.


10'DA BİRİNE SATILDI

Belediyeye ait taşınmazları ihaleye çıkararak satması halinde milyonlarca TL gelir edecek olan Başkan Türkeş Filik'in icralık olmayı bekleyerek belediyeyi zarara uğrattığı gibi bazı kişilere haksız kazanç sağlamasına da yol açtığı öne sürüldü. Yumurtalık Mal Müdürlüğü, Gölovası Mahallesi'nde dönümü 350 bin liradan arsa satarken, aynı bölgede belediyenin dönümünü 29 bin liradan satması dikkatleri çekti, "Belediye para kazanmayı istemiyor galiba" diye yorumlandı.


18 ARAZİ BİR FİRMAYA

İcraya çıkarılan taşınmazlardan 18'inin Prolant Mühendislik tarafından alınması da gözlerden kaçmadı. Küçük Yumurtalık Mahallesi 593 parseldeki 37 dönümlük nar bahçesi için 505 bin 870 TL değer biçildi. Prolant Mühendislik, gerçek değeri 1 milyon 750 bin TL olan bahçeyi 255 bin TL ödeyerek aldı. Firma, Gölovası Mahallesi'nde bulunan toplam 9 dönümlük 17 taşınmaza 261 bin 500 TL ödedi. Oysa bu arsaların değerinin yaklaşık 3 milyon TL civarında olduğu ifade edildi.


DENİZİN DİBİNDE

İcralık olan taşınmazın satışlarında dikkat çeken bir başka isim ise Ömer Öztekin adına vekâlet eden Veli Taş oldu. Taş, Akyuva Mahallesi'ndeki 3 ayrı taşınmazı aldı. Gerçek değeri 1 milyon TL'den fazla olan toplam 2 bin 627 metrekarelik arsaya 330 bin lira değer biçildi. Ödenen para ise sadece 170 bin TL oldu. Denize 390 metre uzaklıktaki arsaya 56 bin TL, 440 metre uzaklıktaki arsaya 82 bin TL, 580 metre uzaklıktaki arsaya ise sadece 32 bin TL ödenmesi duyanları şaşırttı.


İCRAYA VERDİ ARSAYI ALDI

Zeytinbeli Belediyesi'ne kilit parke taşı işi yapan ve parasını alamayınca icra yolu ile tahsil etmek isteyen İbrahim Aslan'ın, satışa çıkarılan taşınmazlardan en büyüğünü yok pahaya satın alması da dikkati çekti. Ceyhan-Yumurtalık karayoluna yakın mesafedeki 118 dönümlük araziyi 600 bin liraya satın alan İbrahim Aslan'ın yüzde 400 kar ettiği belirtildi.


HAZİNE ARAZİSİ ÜZERİNE TESİS

Küçük Yumurtalık Mahallesi'nde denize nazır hazire arazisi üzerine kumluk bölgeye beton döken Yusuf Kemik isimli şahıs üzerine 10 odalı konteyner tipi tesis kurdu. Tatilcilere günübirlik kiraladığı tesisi çalıştıran Yusuf Kemik'in yaptığı kaçak yapının yıkılması için belediye encümeni karar aldı. Tesisi yapan kişiye de yüksek miktarda ceza kesildi. Ancak yıkım kararını uygulaması gereken Başkan Türkeş Filik'in bugüne kadar kılını dahi kıpırdatmadığı görüldü.



Sabah Güney


Geri Dön