27 / 04 / 2024

Elbistan'da 366 dönümlük arsa Elbistan Belediyesi’ne verildi!

Elbistan'da 366 dönümlük arsa Elbistan Belediyesi’ne verildi!

Elbistan'ın Karaelbistan Mahallesi’nde bulunan 366 dönümlük arsa kentsel dönüşüm projelerinde rezerv yapı alanı olarak kullanılması için Karaelbistan Mahallesi’nde Elbistan Belediyesi’ne verilecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elbistan'da inşa edilecek kentsel dönüşüm projelerinde rezerv yapı alanı olarak kullanılması için Karaelbistan Mahallesi’nde Elbistan Belediyesi’ne verilecek 366 dönümlük arsaya 1000 adet konut inşa edileceğini sözlerine ekledi.

Elbistan'ın Sesi Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Kurum, Elbistan’ın tarihi ve kültürel yapısını ortaya çıkaracak proje için de Elbistan Belediyesi’ne 3 milyon lirası hibe olmak üzere 6 milyon lira kredi aktarıldığını kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elbistan’da yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili konuştu. İlçede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinde rezerv konut alanı olarak Karaelbistan Mahallesi’ni işaret eden Bakan Kurum, buradaki projenin 366 bin metrekare alanda yer alacağını söyledi.

Elbistan Belediyesi’ne verilecek bu alana, 1000 adet konut inşa edileceğini kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kentsel dönüşümü ve bu dönüşümün finanse edilebilmesi ile rezerv konut üretilebilmesi amacıyla 366 bin metrekare arsayı rezerv alan olarak Elbistan Belediyemize tahsis edeceğiz. Buraya bin adet rezerv konut üretmek suretiyle dönüşüm sürecini gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Çekül Vakfı ve Elbistan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ceyhan Nehri ile ilçenin tarihi kent merkezinin yeniden ayağa kaldırılması planlanıyor. Proje için de destek verdiklerini sözlerine ekleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Elbistan’ın tarihi kent merkezini gün yüzüne çıkarmak amacıyla orada eski şehri canlandıracak yine o Ceyhan Nehrinin güzergâhı dâhil tüm iyileştirmelerinin yapılacağı proje içinde 3 milyon TL’si hibe olmak üzere 6 milyon TL’lik krediyi Elbistan Belediyemize aktardık. Tüm ilçelerimizin hem millet bahçesi hem çevre düzenlemesi hem o tarihimizi gün yüzüne çıkaracak projeleri içinde talep ettikleri temizlik araçları noktasındaki projelere hem teknik hem de maddi destek vermek suretiyle Kahramanmaraş’ımızı inşallah 2023 yılına geldiğinde marka şehir yapacak projelerin adımlarını atıyoruz” açıklamasında bulundu.


Geri Dön