26 / 04 / 2024

Yunanlılar da Türkiye'de inşaata girdi!

Yunanlılar da Türkiye'de inşaata girdi!

İnşaat sektörüne yeni girişler devam ediyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) kayıtlarına göre bu yılın mayıs ayında toplam sermayesi 3 milyon TL’yi bulan 12 yeni inşaat şirketi kuruldu



Yeni kurulan şirketler arasında Beşiktaş'ın eski Başkanı Serdar Bilgili tarafından kurulan 50 bin TL sermayeli Bilgili Asya Gayrimenkulüe Yunanlı Dimitros Psaradakis tarafından kurulan Whitestone inşâat ve Gayrimenkul şirketi dikkati çekiyor. Kiler Holding ise, Kiler GYO ve Biskon Yapı’dan sonra mayıs ayında Kiler Asya Gayrimenkul AŞ adıyla üçüncü inşaat şirketini kurdu.


Bilgili Turizm ve Gayrimenkul ile Akaretler Sıraevler, Radissön Blu gibi projelerde yer alan Bilgili Holding yeni bir inşaat şirketi daha kurdu. Akaretler-Beşiktaş adresinde kayıtlı olarak görünen Bilgili Asya Gayrimenkul, inşaat ve taahhüt projeleri konusunda faaliyet gösterecek.


Yunanlılar da inşaata geldi


Türkiye inşaat sektörüne Yunanlılarda ilgi gösteriyor. Mayıs ayında Yunanlı Dimitros Psaradakis'in başkanlığında 50 bin TL sermaye ile Whitestone inşaat ve Gayrimenkul kuruldu. Bakırköy adresine kayıtlı şirket Türkiye’de bina yapımı, yıkımı, binaların tekrar büyütülmesi, değiştirilmesi ve onarım gibi alanlarda faaliyetlerini sürdürecek.


Kiler Holding, Kiler GYO ve Biskon Yapı'dan sonra üçüncü inşaat şirketini ise Kiler Asya Gayrimenkul Yatırım adıyla kurdu. 100 bin TL sermaye ile Nahit Kiler Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda kurulan şirket yurtiçi ve yurtdışında toplu konut, site, iş yeri merkezi, fabrika, köprü, yol, liman, havalimanı, demiryolu, santral, baraj, enerji üretim tesisleri, boru hattı, otel, gayrimenkul yatırımları yapmak ve işletmek alanında faaliyet gösterecek.


Güven Aydemir başkanlığında 1 milyon TL sermaye ile kurulan Baray İnşaat ve Gayrimenkul ise Mayıs ayında İstanbul'da en büyük sermaye ile kurulan şirket olarak dikkat çekiyor. Halit Caner Dağcıoğlu, Garen Kotoğyan ve Yağız Yarkın tarafından 500 bin TL sermaye ile kurulan Koda Gayrimenkul, her türlü inşaat işleri, konut, iş yeri, ticarethane inşaatları yapmak satmak, her türlü fabrika, idari bina, depo, hizmet binaları alıp satabilme, kiraya verebilme alanında faaliyet gösterecek. 


Ahmet Kadir gür başkanlığında 500 bin TL sermaye ile kurulan Ortadoğu Arazi Geliştirme A.Ş. ise her türlü bina inşaatı ve bunların yapımında kullanılan malzemelerin imali ve ithalatında faaliyetlerini sürdürecek.


Bu ayda kurulan bir diğer şirket ise Topkapı Eğitim Hizmetleri İnşaat oldu. 100 bin TL sermaye ile Ahmet Çetinsaya Yönetim Kurulu Başkanlığında kurulan şirket her tipte inşaat ve inşaat mühendisliğinde faaliyetlerine devam edecek. Her türlü yapı, inşaatlarını yapmak satmak üzere Işıl Yaşar Vaizoğlu tarafından 300 bin TL sermaye ile kurulan Parsel Yapı A.Ş. ise inşaat ve taahhüt alanında faaliyet gösterecek. Her türlü inşaat işleri yapmak üzere faaliyete geçen İspa İnşaat sanayi ise 310 bin TL sermaye ile kuruldu.


Beykoz adresine kayıtlı olarak kurulan Atlasyol Maden Proje İnşaat ise her türlü inşaat, taahhüt işleri, konut ve işyeri yapmak ve satmak anlamında faaliyet gösterecek. Şirketin kuruluş sermayesi ise 50 bin TL. Ali Gedik'in başkanlığında kurulan Sander İnşaat ise konaklama tesisleri alanında çalışacak.


Dünya Gazetesi


Geri Dön