29 / 03 / 2024

Yunusemre’nin geleceğini kentsel dönüşümle garantiliyoruz!

Yunusemre’nin geleceğini kentsel dönüşümle garantiliyoruz!

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Tek amacımız ilçemizde oluşabilecek bir depreme hazırlıklı olmasıdır. Bu sebeple Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirerek ve Yunusemre’nin geleceğini garanti altına alıyoruz.”



Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 17 Ağustos 1999’da binlerce insanın ölümüne yol açan Marmara Depremi’nin 17. yıldönümünde depremde yaşamını yitiren vatandaşları andı. “Deprem değil bina öldürür” diyen Başkan Çerçi, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı.


Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 17. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Marmara Depremi’nde binlerce insanın yaşamını yitirdiğini, on binlercesinin de yaralandığını dile getiren Başkan Çerçi, “Milletimiz 17 Ağustos tarihinde çok büyük bir acı yaşadı. 7.5 şiddetinde Gölcük merkezli ve 8 ili etkileyen Marmara Depremi, arkasında birçok dağılmış yuva ve gözü yaşlı aileler bıraktı. Yaşanan afette resmi bilgilere göre; 17 bin 480 vatandaşımız hayatını kaybederken; 23 bin 781’i yaralandı. Resmi olmayan rakamlar ise bu sayıların çok çok üzerinde. Yine resmi olmayan bilgilere göre; depremde 600 bin kişi evsiz kaldı. Bu kadar acı dolu ve tarihimizde hep hatırlamamız gereken olayı Allah bir daha milletimize yaşatmasın” dedi.


‘Önlem almalıyız’

Depremin doğal bir olgu olduğunu ve her an her yerde yaşanabileceğine dikkat çeken Başkan Çerçi, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak sözlerini şöyle tamamladı:“Marmara ve 2011 yılında yaşanan Van Depremi’nin ardından hükümetimiz tehlikenin önüne geçebilmek ve başka ölümlerin yaşanmaması için Kentsel Dönüşüm Yasası’nı hayata geçirdi. Bu yasayla birlikte riskli ilan edilen bölgelerde riskli yapılar yıkılarak yerine yeni ve depreme dayanıklı yapılar hayata geçirilmeye başlandı. Ayrıca kentsel dönüşümden yararlanan ev sahiplerinin mağdur olmaması için hükümetimiz eliyle kira yardımı da yapılıyor. Bilindiği üzere göreve başladığımız andan itibaren Yunusemre’nin riskli bir bölge olduğu bilinciyle kentsel dönüşüm proje çalışmalarını başlattık. Yaklaşık 2 yıllık bürokratik prosedürlerin ardından ilgili bakanlıktan gereken yetkileri aldık. Çok yakın bir süre içerisinde Kentsel Dönüşüm Ofisimiz hayata geçecek ve vatandaşımızla birebir görüşmelere başlayacağız. Tek amacımız ilçemizde oluşabilecek bir depreme hazırlıklı olmasıdır. Bu sebeple ilçemizin olası bir depremde acılar yaşamaması için vatandaşlarımızla beraber Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirecek ve Yunusemre’nin geleceğini garanti altına alacağız.”


Soma Kurtuluş


Geri Dön