27 / 04 / 2024

Manisa Yunusemre'ye 11 bin konut daha yapılacak!

Manisa Yunusemre'ye 11 bin konut daha yapılacak!

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi görev süresinde geride bıraktığı 10 ayın değerlendirmesini yaptı. Çerçi, projeleri yüzde 85 tamamladıklarını belirtti.



Yunusemre Belediyesi'nin kurulma çalışmalarını ve kurumsal kimliğinin oluşturulmasını yüzde 85 tamamladıklarına dikkat çeken Mehmet Çerçi; yatırım, hizmet ve sosyal projeleri de kuruluş süreci ile birlikte aynı anda götürdüklerini hatırlattı. 



Seçim propagandasında verdiği sözlerin başında imar sorununu çözmek ve Yunusemre'ye yeni konutlar yapmak olduğunu hatırlatan Çerçi, bu sorunların çözümü için çoktan kolları sıvadıkları bilgisini verdi. Dr. Mehmet Çerçi 5 bin konutluk TOKİ'lerin dışında Yunusemre'ye 6 bin yeni konut daha inşa edeceklerini müjdeledi. Bu yeni konutların ise yapılacak olan Kentsel dönüşümle mümkün olabileceği bilgisini verdi. 6 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi üzerinde çalıştıklarını ve projenin detaylarının hazırlığının bittiğini vurgulayan Çerçi: "Yunusemre İlçesi sınırları içerisinde Akgedik Mahal leşi nde yapılacak 5 bin adet  TOKİ  konutları dışında, 6 bin küsiir konutluk bir kentsel dönüşüm projemiz daha var. Kentsel dönüşüm de bitmek üzere. 6 bin konutta buradan sağlanacak. Bu proje ile ilgili 2 adet dosyamızı, 5 ay önce hazırladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduk. Sayın Bakan Projemizi imzalama aşamasında. Sayın Bakan'ın imzasından sonra dosyamız Başbakandın öniinc gidecek. Projemiz Bakanlar Kurulunun onayından geçtikten sonra da ve Sayın Başbakan'ın talimatıyla resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe girecek. Kentsel dönüşüm projesiyle yapılacak bin konut projemizde çok hızlı bir ivme kaydettik. Bu projemizle ile ilgili en geç 2 ay içerisinde kesin netice bekliyorum. Böylece hem TOKİ kanalıyla yapılacak 5 bin adet konut ve kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapacağımız yeni 6 bin küsür konutla Manisa'nın konut sıkıntısına bir nebze olsun çözüm bulmuş olacağız" dedi. 



YENİ KONUTLAR DEPREM YÖNETMELİĞİNE GÖRE İNŞA EDİLECEK 

Manisa'nın deprem riski taşıyan birinci derece afet bölgesi kapsamında olması nedeniyle yeni yapılacak konutların deprem yönetmeliğine göre inşa edileceği bilgisini veren Mehmet Çerçi; "yeni yapacağımız konutların çok sağlam olması lazım. Bu nedenle depreme dayanıklı yeni konsepte uygun olarak inşa edeceğiz. Toplam 11 veya 12 bin adede yakın konut yapımı işini planladık ve hedefledik. Kazasız-bclasız ve hızlı bir şekilde Manisa Yunusemre İlçcsi'ne TOKİ dahil toplamda 2 bine yakın konut inşa edeceğiz. Artık Yunusemre'de konut sıkıntısına çare bulmak için düğmeye bastık. Geri dönüşü yok. Bu projeler belki 4 sene içinde bitmeyebilir. Ama bizim temelini atmamızda çok büyük fayda var. Bu konutlar yapılırken kentin kalbini de inşa edeceğiz. 10 aylık bir belediye olarak biz bunları konuşurken, daha önceki belediyeler görev sürecinde bu şekilde konut yapımları, sıfır. Benim bir ayımın bir haftası Ankara'da bu projeleri kovalamakla geçiyor. Çok yoğun bir mesai harcıyoruz. Tek amacımız vatandaşın beklentilerini hizmet olarak karşılayabilmek ve verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek. Biz görev süremizi oturarak değil; çalışarak, vatandaş için koşturarak ve Yunusemre'ye yeni yatırımlar yaparak geçireceğiz" diye konuştu. 



HALK KONFORLU BİR İLÇEDE YAŞAMANIN KEYFİNİ SÜRECEK

Yunusemre İlçesi ruhunun çevreye uygulanacak peyzajda da yansıtılacağını dile getiren Çerçi; "İlçenin çevresel peyzajında "Yunusemre ilçesi ruhu" yaşatılacak. Hemşehrilerimiz bize güvendi. Halkımızın bir an önce yapılmasını istediği talepleri var. Şehrimizde kangren haline gelen sorunları çözmeye söz verdik. Biz nihayetinde ilçe belediyesiyiz. Bize diişen yetki ve görev çerçevesinde yıllardan beri bekleyen bu sorunları çözmek için adım adım ilerliyoruz. İmar, Kentsel dönüşüm ve TOKİ projeleri bu çözümlerimizden bazıları. Manisa'da konut, kira ve arsa fiyatları neden çok yüksek? fiyat yüksekliklerinin sebeplerini oturduk, analiz ettik. Fiyatları makul seviyelere çekecek ciddi projeler yaptık. Sorunlarımızı önümüze kattık çözüyoruz. Allah nasip ederse görev süremizde yapacağımız çalışmalarla halk çok daha farklı, modern ve yaşanabilir bir Yunusemre'de yaşamanın keyfini sürecekler. Yunusemre halkından sadece çalışmalarımızı bitirebilmemiz için dua istiyoruz. Allah yardımcımız olsun. Halkımızın duasına ihtiyacımız var. Halkımız bize güvendi, şimdide desteklesinler. Biz halkımızın başını öne eğdirecek bir yanlış içerisinde olmayız. Niyetimiz ve hedefimiz halkımızın yaşam standardını daha yukarılara çekebilmek. Yaşanabilir, temiz ve yeşil bir Yunusemre inşa edeceğiz. Bu projeleri gerçekleştirmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz' görüşlerine yer verdi. 



"SOSYAL HAYATI DA HAREKETLENDİRECEĞİZ" 

Sosyal yatırım projelerini de hız kazandırdıklarına dikkat çeken Çerçi; "Sosyal hayatı da hareketlendireceğiz. Bıı amaçla Sosyal yatırım projelerimizde devam ediyor. Yunusemre'ye büyük modern ve kapalı bir Pazar yeri. büyük bir kültür Merkezi ve rekreasyon alanı, güzel ve modern bir huzurevi. engelli vatandaşlarımıza yönelik bir engelli köyü. bir Etnografya müzesi, spor merkezi inşa edeceğiz. Yundağı'nda tarıma yönelik projelerimiz hiç problemsiz devam ediyor. Vatandaşlarımıza ağaç fidanları veriyoruz. Süt tankları dağıtıyoruz. Diğer taraftan aşılama kampanyaları yapıyoruz. Yurtdağı'nı tarımın merkezi haline getirebilmek için çaba sarf ediyoruz. OBASYA projesine de destek veriyoruz. En kısa zamanda Yııntdağı için yaptığımız projelerin neticelerini göreceğiz" ifadelerine yer verdi. 



Manisa'da Denge


Geri Dön