27 / 04 / 2024

Yurdışında proje yapmak isteyen müteahhitlere müjde! 

Yurdışında proje yapmak isteyen müteahhitlere müjde! 

Yurtdışında proje yapmak isteyen ama alacak riskini göze alamayan müteahhide Eximbamk'tan teminat mektubu ve kefalet sigortası desteği verilecek. 



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından açıklanan ihracatın yeni yol haritasında müteahhitler de yer alıyor. 2019 yılının Ocak-Haziran döneminde 5,1 milyar dolarlık 109 projeye imza atan müteahhitlerin yıl sonuna kadar 20 milyar dolarlık proje üstlenme hedefine ihracatın yeni yol haritası kapsamında Eximbank’tan destek müjdesi geldi.

Yeni Şafak Gazetesi'nden Mine Açar'ın haberine göre, Eximbank, yurtdışında proje yapmak isteyen müteahhitleri sigorta sistemiyle koruma altına alacak. Eximbank Genel Müdürü Enis Gültekin, “Müteahhitlerimizin politik sebeplerden dolayı karşılaşacakları riskleri sigorta karşılığında Eximbank üstelenecek. Tabii biz de bu riskleri üstleniyoruz, ama biz de bunları yurt dışındaki reasürörlerle paylaşıyoruz. Bu yeni ürünlerimizle, müteahhitlere yönelik ürünlerimizle politik riskleri bertaraf etmiş olacağız. Bunun dışında, yurt dışında iş yapacak olan yine müteahhitlerimize yönelik teminat mektubu programlarımız, surety bond dediğimiz kefalet sigortası programlarımız, bunları da devreye alacağız. Özellikle bu elektronik teminat mektubu konusunda şu anda Türkiye’de bankacılık sistemi içerisinde en çok teminat mektubu kullanan banka biziz. Oranımız yüzde 60 en kısa sürede bunu yüzde 100’e çıkaracağız” dedi.

Yurdışında proje yapmak isteyen müteahhitlere müjde! 

SİGORTA BEDELİ BİNDE 4 CİVARINDA

İhracatçı ve riskten kaçınmak isteyen müteahhitlerin Eximbank'a sigorta yaptırması gerekiyor. 1 milyon dolarlık bir satış ya da iş yapan bir ihracatçı 3 bin 500, 4 bin dolara sigorta yaptırabilecek. Bu sigorta sistemiyle ihracatçılar riksli pazarlara güvenle açılabilecek. 

 

Howden Sigorta, yurtdışı müteahhitlik projelerine yoğunlaşıyor!


Geri Dön