24 / 04 / 2024

Yurt dışında çalışmak isteyenlere büyük müjde geldi! Almanya bir sektörde daha Türk işçi alacak! İşte o tarih!

Yurt dışında çalışmak isteyenlere büyük müjde geldi! Almanya bir sektörde daha Türk işçi alacak! İşte o tarih!

Avrupa'daki havaalanlarında yaşanan kaos sonrası Almanya'nın gözü Türkiye'deki kalifiye işçilere çevrildi. Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Alman hükümeti, Türklerin gelmesi için teşvik edici yeni uygulamaları tartışırken, Almanya yeni bir meslek dalı için de düğmeye bastı. İşte detay



‘TÜRKLERE KONAKLAMA SAĞLANMASI GEREKİYOR’

Çalışma Bakanı Hubertus Heil, yaptığı açıklamada acil olarak ihtiyaç duyulan personelin geçici iş gücü için Almanya’ya getirilmesini hızlandıracaklarını duyurdu. Heil, Türkiye’den getirilecek personele toplu ücret ödenmesi gerektiğini ve konaklama sağlanmasının şart olduğunu da dile getğirdi.

Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing ise bugün Alman Bild gazetesine konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, acil olarak bagaj taşıma ve güvenlik kontrolleri gibi görevleri yerine getirebilecek olan çalışanlara ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Ulaştırma sektörü yetkililerinin verdiği bilgilere göre, kalifiye Türklerin Almanya’ya gelişi en hızlı haliyle Ağustos ayını bulacak.

Yurt dışında çalışmak isteyenlere büyük müjde geldi! Almanya bir sektörde daha Türk işçi alacak! İşte o tarih!

GÖZLER GASTRONOMİ SEKTÖRÜNE ÇEVRİLDİ

Yine diğer bir taraftan Alman basınında çıkan haberlerde, İçişleri Bakanlığı'nın, gastronomi ve konaklama sektöründe çalışabilecek yabancı personel getirmeyi planladığı bildirildi. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden sonra pek çok sektörde iş gücü sıkıntısı yaşandığını kaydedederken, kalifiye personelin Almanya’yı tercih etmesi için çalışacaklarını da dile getirdi.

TARIM SEKTÖRÜ DE HAREKETE GEÇTİ

Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, durumun hızlandırılması amacıyla mega kent İstanbul’da bir işe alım ofisi açılmasını talep ediyor. Aynı anda Türkiye’den gelecekler için bir irtibat telefonunun yer alması gerektiği belirtiliyor. Son olarak konuyla ilgili olarak tüm bu gelişmeler yaşanırken, tarım sektörü de yabancı işçilere kapıların açılmasını talep etti. Geçici yabancı işçilerine, özellikle hasat dönemlerinde çok ihtiyaç olduğu bildirilerek, Avrupa’dan bu talebin karşılanamadığı kaydediliyor. Yine aktarılan detaylara göre, bu alanda yaklaşık olarak 275 bin geçici işçiye ihtiyaç duyuluyor. Özellikle kuşkonmaz toplama mevsiminde işçi talebi de artıyor. Tarım sektörü, Türkiye gibi ülkelerden bu açığın kapatılmasını istiyor. 


Geri Dön