24 / 04 / 2024

Yurt fiyatları ev kiralarını solladı!

Yurt fiyatları ev kiralarını solladı!

5 yıldızlı üniversite yurtları araba fiyatına ulaşırken, pahalı semtlerdeki ev kiralarını bile geride bıraktı. Pahalılıkta zirvede bulunan Ortaköy’deki Republika Academic Apart'ta fiyatlar yıllık 75 bin lira olarak açıkladı.



Üniversiteye yerleşenler yurt fiyatları ile şok yaşadı. Kimi yurt ücretleri, eğitim ücretlerini solladı. Takvim Gazetesi'nden Özlem Kamer Tercanlı'nın haberine göre; öğrencilere 1, 2 ya da 4 kişilik oda imkanı sağlayan lüks koşullardaki yurtların ücretleri, pahalı semtlerde bulunan ev kiralarını bile solladı. Rekabeti '5 yıldızlı' hizmete taşıyan özel yurtların yıllık 75 bin lirayı bulan ücretleri, velileri şaşkına uğrattı.

Bilgili Holding tarafından İstanbul'da 4 şubesi bulunan Republika Academic Apart en pahalı yurt arasında yer aldı. Holding'in Ortaköy'deki yurdunda tek kişilik odaların aylık ücreti 5 bin 750 ile 7 bin 500 lira, 10 aylık ücreti de 57 bin 500 ile 75 bin lira arasında, üstelik bu odalar doluyor. Yurtta bulunan 2 kişilik oda fiyatı aylık 3 bin 750, 3 kişilik odanın fiyatı ise aylık 2 bin 895 lira olarak açıklandı.

 Yurt fiyatları ev kiralarını solladı!

HAVUZ, KÜTÜPHANE, SİNEMA

16 farklı tip odası bulunan yurtta fiyatlar, iç-dış cepheye göre değişiyor. Fiyatlara açık yüzme havuzu, spor salonu, pilates salonu, sinema, oyun alanı, hobi alanı, kütüphane ve servis kullanımı dahil. Yemekhane ve çamaşırhane için ise ekstra ücret isteniyor. Odaların büyüklükleri 15 ile 48 metrekare arasında değişiyor..


Geri Dön