29 / 03 / 2024

Yurtdışında katlanır konteynerlere ilgi büyük!

Yurtdışında katlanır konteynerlere ilgi büyük!

Toplu konut projelerinden enerji tesislerine, altyapı projelerinden sosyal tesislere kadar pek çok önemli inşaat faaliyetinin başlangıcında yer alan Vekon, yurtdışındaki etkinliğini fuar katılımları ile güçlendiriyor.



Vefa’nın büyük inşaat şirketlerinin çözüm ortağı olan markası Vekon, yurtdışında gücünü giderek artırıyor. Ortadoğu, Körfez Ülkeleri, Rusya ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere yurtdışında yoğun ilgi gören Vekon’un özellikle, son yatırımların ardından sektörünün en yüksek kapasiteli tesisinde ve son teknolojiler ile ürettiği katlanır konteynerlerine ilgi büyük.


Yurtdışında birçok projede imzası bulunan Vekon, katıldığı fuarlarda da yoğun ilgi görüyor. En son Türkmenistan ve Kazakistan’daki fuarlara katılan Vekon, şimdi de 17-20 Kasım tarihlerinde Dubai’de düzenlenecek olan Big 5 Show ve yine yılsonuna doğru Irak’ta düzenlenecek olan Erbil ve Basra Fuarlarına hazırlanıyor.


Vekon Genel Müdürü Özgül Yücel, fuarlara büyük önem verdiklerini vurgulayarak, bu yıl yurtdışında sekiz fuara katılmayı planladıklarını kaydetti. İlk olarak 1-4 Nisan tarihleri arasında Moskova’da düzenlenen MosBuild Fuarı’na ve Mayıs ayında gerçekleştirilen Cezayir ve Katar fuarlarına katıldıklarını kaydeden Özgül Yücel, 27 – 29 Ağustos tarihleri arasında Türkmenistan’da düzenlenen Turkmen Construction Fuarı ile de yılın ikinci yarısını açtıklarını belirtti. Fuarda Türkiye’deki prefabrike yapı sektöründen tek katılımcı firma olarak kendilerinin yer aldığını dile getiren Yücel, ürünlerinden katlanır konteynerlere ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. Yücel, fuarın açılış günü Vekon Standını Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Bayar Abayev’in ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi.


Türkmenistan’da katıldıkları Turkmen Construction Fuarı’ndan sonra Kazakistan Almatı’da 2 – 5 Eylül tarihleri arasında düzenlenen KazBuild Fuarı’nda da şirket olarak yer aldıklarını hatırlatan Özgül Yücel, 27 ülkeden 350’nin üzerinde firmanın bulunduğu fuara Türkiye’den 15 firmanın katıldığını söyledi.


Bu firmalar arasında prefabrike yapı sektöründen katılan tek firmanın Vekon olduğunu dile getiren Yücel, fuara ilginin yüksek olduğunu vurguladı. Fuarın ilk günü stantlarını Türkiye’nin Kazakistan Ticari Ataşesinin ziyaret ettiğini ifade eden Yücel, “Vekon standına da ilgi büyüktü. Sektör profesyonelleri en çok katlanır konteynerlere ve hangarlara ilgi gösterdi. Ayrıca prefabrik evlere de yoğun ilgi vardı” dedi.


Özgül Yücel, yılsonuna kadar yurtdışında Dubai, Erbil ve Basra’da üç fuara daha katılacaklarını ifade etti.



Geri Dön