18 / 04 / 2024

Yurtdışında şube açan Türk markaları devlet teşviklerinden yararlanabiliyor!

Yurtdışında şube açan Türk markaları devlet teşviklerinden yararlanabiliyor!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yurt dışında şube açan pek çok Türk markası bulunduğunu kaydetti. Bezci " "Bunlar devlet teşviklerinden yararlanabiliyorlar. Mağaza, kuruluş ve kira masraflarının bir kısmını devlet karşılıyor." dedi.



Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, üyelerin bilgi ve donanımlarını artırarak etkin olmalarına yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Üyelerimizi ihracata yönlendirmeye çalışıyoruz, yurt dışı pazarlara hazırlıyoruz. İçerisinde bulunduğumuz yıl, bu amaçla 11 dış ticaret eğitim programı gerçekleştireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yurt Dışı Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı ile firmalara verilen yurt dışı destekler değerlendirildi.


Bezci, toplantıda üyeleri ihracata yönlendirmeye çalıştıklarını belirterek, bilgi ve donanımlarını artırarak yurt dışı pazarlara hazırlandıklarını, bunun için de bu yıl içerisinde 11 adet dış ticaret eğitim programı gerçekleştireceklerini ifade etti. 


Geçen yıl 7 milyar dolarlık ihracat, 9,8 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren Ankara'nın, ülkenin ticaretinde ağırlığı olan beş ilden biri olduğuna dikkati çeken Bezci, yurt dışında şube açan pek çok Türk markası bulunduğunu kaydetti.


Açıklamada, Bezci'nin şu ifadelerine yer verildi:


"Bunlar devlet teşviklerinden yararlanabiliyorlar. Mağaza, kuruluş ve kira masraflarının bir kısmını devlet karşılıyor. Yurt dışında franchising sistemiyle restoran ya da kafe açacak olanlara çok cazip hibe destekler veriliyor. Çünkü bunlar hem döviz kazandırıcı hem de Türkiye markasını güçlendiren girişimlerdir. Ekonomi Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi projesi bu kapsamda örnek bir çalışma. Son derece başarılı bir şekilde sürdürülen proje kapsamında firmalar ATO organizasyonuyla uluslararası fuarlara katılmış, ihracat bağlantıları kurmuşlardır. Projenin devamı için hem mevcut firmaların hem de sektördeki diğer pek çok Ankaralı firmamızın yoğun talebi bulunuyor."


Firmalara verilen desteklerin takibinin iyi yapılması gerektiğini vurgulayan Bezci, ATO olarak üyelerini sürekli takip ederek, verilen desteklerin amacına ulaşıp ulaşmadığını kontrol ettiklerini kaydetti.


AA


Geri Dön