24 / 04 / 2024

Türk markalar gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleşiyor!

Türk markalar gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleşiyor!

Ulusal Franchising Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezif Emek yaptığı açıklamada, Türk markaların gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleştiğini söyledi.



Ulusal Franchising Derneği (UFRAD) Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Nezif Emek perakende sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Emek yaptığı açıklamada, yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk perakende markalarının yurt dışında hem şubeleşme hem de franchising yöntemiyle yurt dışında son sürat mağazalaştığını söyledi. Emek açıklamasında, finansal gücü ya da yeterli kaynağı bulunmayanların veya yeterince kaynak ayırmayanların franchise yöntemlerini tercih ettiğini dile getirdi.

Sıklıkla tercih edilen Franchising yönteminin hem risksiz olduğunu hem de hızlı büyümeye katkı sağladığını dile getiren Emek, bazı şirketlerin ise Turquality desteği için şubeler hizmete açtığını kaydetti.

Ulusal Franchising Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezif Emek, yurt dışında yatırımlarına hız kesmeden devam edne Türklerin en çok tekstil ve gıdada şubeleştiğini ya da franchising verdiğini dile getirerek, diğer alanlarda yurt dışına açılma hızının franchisinge göre düştüğünü söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle yurt dışında şubeleşmelerle ilgili olarak yavaşlama yaşandığını fakat Körfez ülkelerinde ciddi bir şubeleşme çalışmaları olduğunu dile getiren Ulusal Franchising Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezif Emek, "Salgın elbet bir gün sona erecek ve Türk firmaları için çok büyük bir pazar söz konusu. Firmalarımız yurt dışına açılarak hem ekonomik anlamda büyüyebilir hem de uluslararası bir marka olmanın ilk adımını atabilirler. Bu anlamda yurt dışını ihmal etmemeliler." dedi.

Türk markalar gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD de şubeleşiyor!

"Türk firmalarının global zincir olmaları için ciddi avantajları var"


Ulusal Franchising Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezif Emek, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının yurt dışında Türk markalarının hizmete açtığı mağaza sayılarının toplamda 5 bine yaklaştığını anımsattı. Emek şunları kaydetti:

"Tekstil sektörü daha çok Avrupa, ABD ve Rusya'da yurt dışı şubeleri açarken, gıda sektörü Arap ülkeleri ve Avrupa'da şubeleşiyor. Çin ve Afrika'da çok dikkat çekici şubeleşme yok. Bu konuda önümüzde çok ciddi yol ve fırsat var. Türk firmalarının bir an evvel bu fırsatları kovalaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü gerçekten çok ciddi avantajlar var. Türk mutfağının kalitesi, temizlik ve lezzet açısından üstünlüğü dünyada çok iyi biliniyor. Aynı şekilde tekstil sektörümüz de kalitesini küresel anlamda ispat etmiş durumda. Bu sektörlerde çok iyi bir organizasyonla yurt dışında büyümeliyiz."

Ulusal Franchising Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezif Emek, Türk firmalarına global zincir olma çağrısı yaptı. 

Pandemi Türk markaların mağazalaşma atağını kesemedi!


Geri Dön