24 / 04 / 2024

Yusufeli Barajı'yla milli bütçeye 600 milyon liralık katkı!

Yusufeli Barajı'yla milli bütçeye 600 milyon liralık katkı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Yusufeli Barajı'yla ilgili son durumu anlattı. Çalışmalarda sona yaklaşılan projenin gövde kazı çalışmaları tamamlandı.



Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Yusufeli Barajı'yla ilgili çalışmaları değerlendirdi. Acu, "Bugün itibarıyla artık Yusufeli Barajı'nın gövdesinin yapım aşamasına gelinmiştir. 440 metre kotundan 715 metre kotuna yükselecek olan baraj gövdesi 275 metre yüksekliği ile ülkemizin en yüksek barajı olacak." şeklinde konuştu.

Gövde kazı çalışmaları biten Yusufeli Barajı'nda 10 Temmuz saat 23.00 itibarıyla gövde beton dolgu imalatına başlandığını söyleyen Acu, "Barajın temelden yüksekliği 275 metre olup, çift eğrilikli beton kemer kategorisinde ülkemizin en yüksek, dünyanın üçüncü yüksek barajıdır'' dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Artvin'in 70 kilometre güney batısında Yusufeli ilçesine 8 kilometre mesafede yapımına başlanılan projenin baraj gövdesi kazı ve destekleme çalışmaları yapılıyor. 

Acu son olarak,  "Yusufeli Barajı'nın tamamlanması ile milli bütçeye yıllık 600 milyon lira katkı sağlayacaktır. Proje ile yaklaşık 600 bin kişinin enerji ihtiyacı karşılanacaktır. Yaptığımız iş programında günde 7 bin metreküp beton dökmeyi hedefliyoruz ki bu kapasite ülkemizde bir ilk olacaktır. Gövde betonu için tüm tesisleri hazır hale getirdik. Bu tesisler kırma ve eleme tesisleri, agrega siloları, beton santralleri, iletim bantları, ön ve art soğutma sistemleri olup yaklaşık 2,5 yıl boyunca kesintisiz bir beton dökümü için hazırlanmıştır." açıklamasında bulundu.


Geri Dön