26 / 04 / 2024

Dap Yapı 4 otel için 600 milyon liralık yatırım yaptı!

Dap Yapı 4 otel için 600 milyon liralık yatırım yaptı!

Dap Holding, Maltepe Dragos’ta 600 milyon liralık yatırımla inşa ettiği Burgu, Tango, Vazo ve Dalga kulelerinin işletmesi için Dubai merkezli otel zinciri Rotana ile anlaştı.



Dap Holding, Maltepe Dragos’ta 600 milyon liralık yatırımla inşa ettiği Burgu, Tango, Vazo ve Dalga kulelerinin işletmesi için Dubai merkezli otel zinciri Rotana ile anlaştı. İnşa edilen dört kuleden ikisi Burgu Arjaan by Rotana ve Tango Arjaan by Rotana adıyla işletmeye açıldı. Vazo ve Dalga kulelerinin de Rotana markasıyla 2016’nın ilk çeyreğinde açılması planlanıyo


Anlaşma 15 yıllık


Avrupa kıtasına İstanbul üzerinden açılmak isteyen Rotana, Dap Holding ile 15 yıllık işletme anlaşması yaptı. 319 odalı Burgu ve Tango ile Rotana’nın dünyadaki toplam oda sayısı 13 bin 679’a ulaştı.


Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konaklama sektörüne güçlü bir ortakla girmekten duydukları mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi:


“Türkiye’nin turist sayısındaki düzenli artış, Rotana gibi uluslararası tanınmış otel markalarının pazara girmesi için eşsiz fırsatlar yarattı ve bizi de otelcilik sektörüne yatırım yapmamız konusunda cesaretlendirdi. Rotana ile 4 otel için anlaşma yaptık. Rotana’nın işleteceği Burgu, Tango, Dalga ve Vazo projelerimizi 600 milyon liralık yatırımla hayata geçirdik. 4 projeyi konutolarak satsak 800 milyon liralık gelir elde ederdik. Ancak turizm sektörüne yönelik faaliyette bulunmak istiyoruz. Hayata geçirdiğimiz konseptin geri dönüşlerini olumlu bulursak bunu tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Arjaan by Rotana’nın 108 derece dönen mimarisi bu oteli türünün tek örneği yapıyor. Konuklarımız İstanbul’un ilk eğimli otelinde kalmanın da ayrıcalığını yaşayacak.”


Rotana 51 otel işletiyor


Rotana Başkanı ve CEO’su Omer Kaddouri, 14 ülke ve 20 şehirde 51 otel işlettiklerini belirterek, “Türkiye’nin hareketli turizm sektörünün sağladığı fırsatlar ilgimizi çekiyor. Türkiye’deki ilk iki otelimizi açmaktan gururluyuz. Önümüzdeki dönemde Ankara,  İzmir  ve Bodrum’da yeni oteller açmak için araştırma yapıyoruz” dedi.


Burgu Arjaan by Rotana ve Tango Arjaan by Rotana Genel Müdürü Ahmet Ender Özgündoğdu, Burgu’da 163, Rotana’da ise 156 oda ile hizmet vereceklerini kaydetti. Özgündoğdu, odalarda çamaşır makinesi ve fırının da olduğunu ifade etti.


Vatan


www.dapyapi.com.tr


Geri Dön