20 / 04 / 2024

Yusufeli'ne 2 bin 600 konutluk yeni yerleşim alanı!

Yusufeli'ne 2 bin 600 konutluk yeni yerleşim alanı!

Baraj suları altında kalacak Artvin’in Yusufeli ilçesi için 2 bin 600 konutluk yeni bir yerleşim alanı inşa ediliyor. Vatandaşlar taşınacakları yeni evlerini inceledi.



Türkiye’nin en yüksek barajının yapılması için Artvin'in Yusufeli ilçesinden geçen Çoruh Nehri üzerinde çalışmalara başlandı. Hürriyet Gazetesi'nden İdris Emen'in haberine göre, Yusufeli’nin şehir merkezi ve bazı köyleri baraj sularının altında kalacağı için üç yıl önce mevcut merkezin güneybatısına 2 bin 600 konut, 270 işyeri, dokuz okul, üç cami, kamu binaları ve yurtlar yapılacağı açıklanmıştı.

Yeni şehrin ilk etabı olarak planlanan 334 konut inşaatının yüzde 80’i tamamlandı. Yusufeli Belediyesi tarafından gezi programları başlatıldı. Vatandaşlar hafta sonları inşaat alanına giderek yeni yapılan ev ve işyerlerini inceledi. 

Yusufeli ne 2 bin 600 konutluk yeni yerleşim alanı!

Eşi ile beraber yeni yapılan evleri gezdiklerini söyleyen Veli Özdemir, “Yeni evler güzel yapılmış. Ancak balkonu biraz küçük. Bu gezi sayesinde evlerle ilgili şikâyet ve önerilerimizi direk yetkililere ilettik” diye konuştu. Turan Kökli, mutfağı biraz dar bulsa da “Ufak tefek eksiklikler dışında evleri beğendik” dedi.

Bölgenin sosyal dokusunu bozmayacak yeni bir şehir inşa etiklerini açıklayan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ise şu açıklamalarda bulundu:

Yusufeli ne 2 bin 600 konutluk yeni yerleşim alanı!

“Yeni Yusufeli için 2 bin 600 konut, 270 işyeri, 9 okul, üç cami, kamu binaları ve yurtlar yapılması planlandı. Projenin ilk etabını oluşturan 334 adet konut, bir lise, bir sağlık ocağı ve bir jandarma binasının yüzde 80’i tamamlandı. Yusufeli halkının kafasında soru işareti kalmaması için her hafta sonu inşaat alanına turlar düzenliyoruz. İnsanlar yeni ev ve işyerleriyle ilgili fikirlerini bize iletiyor. Biz de yetkili mercilere iletiyoruz. Böylece halkın istekleri doğrultusunda yeni bir şehir yapılıyor. Yusufeli Barajı su tutmaya başladığında şehrin taşınması planlanıyor.”


Geri Dön