20 / 04 / 2024

Yüzer otopark nerede?

Yüzer otopark nerede?

Günün 24 saati hizmet verecek olan yüzer otopark nerede, yüzer otopark ilk nereye yapılacak, yüzer otopark nasıl yapılacak, yüzer otopark ihtiyacı nerelerde var? gibi soruların cevabı haberimizde yer alıyor....




Yüzer otopark nerede?


İstanbul'da Marmaray'ın açılmasıyla birlikte gündeme gelen otopark sorunu kamu ve özel girişimlerin İspark'a bir proje sunmasına ortam hazırladı. Marmaray'a entegre bir otoparkın Marmaray'ın yolcu kapasitesini arttıracağı bunu takiben de trafik yoğunluğunu hafifleteceği öngörülüyor. Bu teklifi değerlendiren İspark kullanılmaz hale gelen atıl durumdaki eski şehir hatları vapurlarını elden geçirerek yeni otoparklara dönüştürmek için harekete geçti.



Yüzer otopark nerede?



Yüzer otopark nerede?


Yüzer otoparklar Marmaray’ın Üsküdar ve Kadıköy İstasyonu ile Harem’e, Avrupa yakasında ise Kazlıçeşme ve Sirkeci istasyonlarına yakın noktalarda devreye alınacak. Yüzen otoparklar yoğunluk yaşanan duruma göre hareket ederek yoğunluğun bulunduğu bölgeye demirleyecek ve otopark sorununu çözecek.


Yüzer otopark nerede? sorusuna öncelikle otoparkın Harem'de hayata geçirileceğini söyleyebiliriz. İlk etapta otoparkın 400 araç kapasitesi ile devreye alınması bekleniyor. 24 saat hizmet verecek olan yüzer otoparkın içinde kafeterya, dinleme alanları, sanat galerisi ve yaşam alanlarınında yapılması planlanıyor.



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com





Geri Dön