16 / 04 / 2024

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde prefabrik derslikler hazır!

 Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde prefabrik derslikler hazır!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde eğitim başladı. Depremi fırsata çevirdiklerini söyleyen rektör Peyami Battal, "Öğrenci sayımı 4500'den 5218'e çıakrdık" dedi...



DOĞU Anadolu Bölgesi'nin eğitim, öğretim ve sosyal hayatının en önemli aktörlerinden Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 607 vatandaşın hayatını kaybettiği Van'daki iki büyük depremden olumsuz etkilendi...


23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2'lik depremden ancak 2 ay sonra eğitime başlayabilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi, yaralarım sarmayı başardı. Deprem somasında yurt ve lojman kapasitesini 5 kat artıran üniversite, bu süreçte akademik personel sayısını da artırdı.


Üniversitenin çok hızlı toparlanması, bu yıldaha fazla öğrenci tarafından tercih edilmesinde de etkili oldu. Geçen sene üniversiteye kayıt sayısı 4500 iken, bu yıl 5218 kişi Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğrenim görecek.


13 hin öğrenciye yurt imkanı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi; bu yıl ilk kez Eczacılık Fakültesi, Yabana Diller Yüksekokulu ve yeni kurulan Denizcilik Fakültesi'ne öğrenci alacak. YYÜ Senatosu hem yurt inşaatlarının henüz tamamlanmaması hem de üniversitede devam eden güçlendirme çalışmalan nedeniyle 2012-2013 eğitim-öğretim yılının 30 Ekim'de başlaması karan aldı. Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, "Biz öğrencileri değişik binalarda devam eden güçlendirme çalışmalarının içine sokmak istemediğimizden böyle bir karar aldık. Şu an güçlendirmesi biten yurtlarımıza kayıtlar alınıyor. 8100 yeni yurt yaptık, depremden önce yapılan 2800 yurdumuzu da güçlendirdik Üniversitenin yurt kontenjanı sayısını 2 bin 500' den 13 bine çıkardık Aynca üniversitemize ait 750 kapasiteli lüks yurtlar (özel) için de önümüzde hafta kayıt alacağız. Hiçbir çocuğumuz dışanda kalmayacak" dedi.


'Dersler binalarda yapılacak7

Rektör Battal şöyle devam etti: "Deprem soması çok hızlı toparlandık ve paniğe kapılmadan güçlendirme çalışmalan ile yeni binalar yapmaya başladık Depremi fırsata çevirmeyi başardık Depremden önce öğretim üyesi sayımız 540 iken şimdi 650'ye çıktı. Maaşlarında artış yapıldı. Deprem öncesi 400'lerde olan lojman sayısı ise binin üzerine çıktı. 5 bin kapasiteli yap işlet devret modeliyle yeni yurtlar kazandık Her ihtimale karşı prefabrik ve konteynarlanmızı bekletiyoruz. öğrencilerimiz 30 Ekim'de prefabrikte değil, binalarda derse girecekler."



Vatan


Geri Dön