20 / 04 / 2024

Zafer Bölgesel Havalimanı ihalesi 28 Temmuz'da yapılacak!

Zafer Bölgesel Havalimanı ihalesi 28 Temmuz'da yapılacak!

Zafer Bölgesel Havalimanı inşaatı ihalesi 28 Temmuz'da yapılacak



Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, pitbul ve benzeri saldırgan köpeklerin toplatılması kararıyla ilgili olarak, "Dışarıda başıboş ve tasmasız gezdirilen bu tür köpeklerin mutlaka toplatılması gerekiyor. Benim bu konuda söylediklerim yanlış anlaşıldı. Sanki biz vatandaşların evlerine girerek pitbull cinsi köpekleri toplayacakmışız gibi bir görüntü verildi" dedi.

Bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Afyonkarahisar´a gelen Eroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Eroğlu, pittbul ve benzeri vahşi köpeklerin dışarıda tasmasız dolaştırılmasının yasak olduğunu hatırlatarak, toplanan bu cins köpeklerin hayvan barınaklarını bırakılacağını ve kısırlaştırılacağını belirtti.

Eroğlu, şunları söyledi: "Dışarıda başıboş ve tasmasız gezdirilen bu tür köpeklerin mutlaka toplatılması gerekiyor. Benim bu konuda söylediklerim yanlış anlaşıldı. Sanki biz vatandaşların evlerine girerek pitbull cinsi köpekleri toplayacakmışız gibi bir görüntü verildi. ´Sokaktaki pitbull cinsi vahşi köpekleri toplayacağız ve bunları hayvan barınaklarını bırakacağız´ diye söyledik. Konunun özü budur."

-ZAFER HAVALİMANI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü´nün, Zafer (Kütahya-Afyonkarahisar-Uşak) Bölgesel Havalimanı inşaatı için teklif alma tarihinin 28 Temmuza ertelenmesi ile ilgili bir soru üzerine Eroğlu, ihalenin 28 Temmuzda mutlaka yapılacağını kaydetti.

Eroğlu, ihalenin teklif verilme, verilmeme meselesi yüzünden ertelendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İhale, teklif verilmediği için ertelendi. Ben de konuştum ve 28 Temmuzda mutlaka talep olacak ve havalimanı ihale edilecek. Çünkü, ihale şartları iyileştirildi. Önceden yatırım bedeli 110 milyon Euro idi. Tabi ona süre yetmiyordu. Şimdi onu yaklaşık 55 milyon Euroya indirdiler. Şu anda şartlar müsait ve şartlar iyileştirildi. Ona göre teklif verecekler var. Çok kısa zamanda yapılacak."

Eroğlu daha sonra kara yolu ile Uşak´a gitti.
AA


Geri Dön