26 / 04 / 2024

Zamlı emekli ve memur maaşı kaç lira olacak belli oldu! Enflasyon hesabı yapıldı artış için düğmeye basıldı

Zamlı emekli ve memur maaşı kaç lira olacak belli oldu! Enflasyon hesabı yapıldı artış için düğmeye basıldı

Emekli ve memur maaşlarına enflasyon hesabına göre zam yapılacak. Enflasyon karşısında alım gücü düşen emeklilerin maaşları ve memurların maaşlarına yansıyacak zam miktarının hesabı yapıldı. Buna göre artış ek zam eklenince oran yine artacak.



BAĞ-KUR emeklisi 2 bin 600 lira aylık alırken başka bir sigorta türünden emekli bunun dört katına kadar çıkıyor. Binlerce emekli, 5 bin 300 liraya yükselen açlık sınırının yarısı ücretle geçim mücadelesi veriyor. 

4 bin 500 liranın altında emekli, dul ve yetim aylığı alan 11 milyonun üzerinde vatandaş açlık sınırının altında yaşamaya çalışıyor. TÜİK verilerine göre, yaşlı yoksulluk oranı yüzde 16 olarak açıklanmışken bağımsız kuruluşlar ve sendikalar tarafından yaşlı yoksulluğu yüzde 70'in üzerinde.

Bugün, en düşük emekli aylığı sadece 2 bin 500 TL’dir. Yani açlık sınırı olan 4 bin 900 liranın yarısı. Dul ve yetim aylıkları ise, 627 lirayla 2 bin 447 lira arasında değişiyor.

Emeklilerin yaşadığı ekonomik darboğazın Mayıs ayı içinde yapılacak düzenlemeyle açılacağını açıklayan hükümet yetkilileri verilecek zam konusunda son çalışmalara şekil veriyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön