26 / 04 / 2024

Özdoğan Grubu'ndan Ankara'ya dev Şehir Otel

Özdoğan Grubu'ndan Ankara'ya dev Şehir Otel

Türkiye'nin ilk ve tek yeşil yıldızlı oteli Calista Luxury Resort'u inşaa ederek, turizm sektöründe çevreye duyarlı anlayışın öncülüğünü üstlenen Özdoğan Grubu, bu kez de İç Anadolu'nun en büyük turizm yatırımını Ankara'da yapıyor.



Sögütözü'nde 14.000 metrekarelik bir alan üzerinde yapımı süren Şehir Oteli, turizm sektörünün yanı sıra uluslararası otel zincirlerinin de ilgisiyle karşılaşıyor.




Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Müşteşar İsmet Yılmaz, Şehir Otel inşaatını ziyaret ederek incelemelerle bulundular ve bu önemli projeden doğan memnuniyetlerini dile getirdiler. Ankara'nın, bölgenin gelişimine katkı sağlayacak bu tarz özel projelere ihtiyacı olduğunu belirten Günay, çalışmalarından ötürü Özdoğan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Özdoğan' ı kutladı.




'Calista gibi çevreye duyarlı olsun'




Ankara'nın yeşil alan ihtiyacının oldukça fazla olduğunun altını çizen Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, inşaası süren bu lüks otelin de tıpkı Calista Luxury Resort gibi çevreye duyarlı olacağından emin olduğunu belirtti. Günay, Şehir Otel'in Ankara'ya her anlamda öncü ve örnek olmasını istedi.




Bölgenin en büyük turizm yatırımı olacak




Özdoğan Grubu bünyesindeki Özkar İnşaat tarafından yapımı süren dev Şehir Otel'le ilgili olarak Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özdoğan, ' Turizm sektöründe hem konfor sunan hem de çevresel şartlara tamamen uyan Calista Luxury Resort ile turizm sektörüne olumlu bir örnek olduğumuz düşüncesiyle benzer bir yatırımı Ankara'da da yapmaya karar verdik. Bölgenin en büyük turizm yatırımı olacak olan bu otel, tamamlandığında dev bir Şehir Oteli olacak. Yatırım ülke ekonomisine ve istihdama büyük katkı sağlayacak. Otelin inşaatı sırasında ve faaliyete geçtikten sonra binlerce kişi iş sahibi olacak. Küresel ekonomide yaşanan tüm güçlüklere rağmen aldığımız bu büyük yatırım kararı turizm sektörünün geleceğine olan güvenimizden kaynaklanıyor' şeklinde konuştu.


Geri Dön