23 / 04 / 2024

Zenya Mühendislik ve Mimarlık Torbalı'yı yeniden inşa ediyor!

Zenya Mühendislik ve Mimarlık Torbalı'yı yeniden inşa ediyor!

Şehirlerin yeniden inşa edilmesini sağlayan Kentsel Dönüşüm ile Türkiye'nin dört bir yanında önemli projeler yükseliyor. Eski yapılar yıkılıp yerlerine daha modern ve depreme dayanıklı binalar inşa ediliyor.



Kent 35 Test Laboratuvarlan İşbirliği ile kentsel dönüşüm uzmanlığını üstlenen Zenya Mühendislik kentsel dönüşüm çalışmalarındaki artışın Torbalı için büyük bir gelişme olarak değerlendiriliyor ve eski yapılardaki yenilenen sorunların çözümü için kenti yenilemeye davet ediyor. Kentsel dönüşüm konusunda her türlü hizmeti sunan Zenya Mühendislik, inşaat alanında altın yılını yaşıyor. Firma bu yıl büyük yatırımlarıyla Torbalı'nın çehresini değiştirmeye de kararlı. Firma sahibi Murat Özgörüş, hem yatırım hem de atılımları hakkında gazetemizin sorularını yanıtladı. 


Murat Bey şirketinizden biraz bahseder misiniz? 


Dinamik, çalışkan ve özverili ekibimizle "mühendislikte çözüm ortağı olarak "hizmet veriyoruz. Yapı Tasarımında vazgeçilmez 4E kuralımız; 


1- Ekonomik çözüm 

2- Estetik 

3- Etkinlik (yapının kullanışlı olması) 

4- Emniyet (deprem yönetmeliğine uygun yapılar) 


Mimarlık konusunda ise sadece belli bir zümreye ait olmadığının altını çizerek "herkes için mimarlık" anlayışıyla hareket ediyoruz. Kısacası fizibiliten projelendirmeye, detay çözümlerden malzeme seçimine, anahtar teslimi uygulamalardan işletmeye almaya, bakım onarıma kadar here safhada çağdaş teknolojiye dayalı hizmet veriyoruz. 


Mühendislik hizmetlerinin yanı sıra inşaat projeleriniz de var. 


İnşaat sektörünün hemen hemen her alanında yer alıyoruz. Özellikle mühendisliğe dair her hizmeti veriyoruz. İnşaat ve taahhüt konusunda da aslında çok büyük yatırımlarımız var. 2016-2017 yılları şirketimiz için altın yılı olacak. Önemli yatırımlarımızdan biri Kuşadası'ndaki 186 dairelik projemizdir. 


Bu yatırımlar hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? 


Kuşadası'nda yapacağımız lüks villa projelerimiz konforlu ve kaliteli yaşam yaşam standartlarını hizmetinize sunmayı hedefliyor. Devam eden şantiyelerimizin dışında Torbalı 'da ses getirecek projelere imza atmak için yatırımlara başladık. Projelerimizin içerisinde 3+1, 2+1 dubleks daireler bun un yanı sıra havuz, oyun parkı gibi sosyal alanlar da bulunmaktadır. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM YAYGINLAŞIYOR 


Kentsel Dönüşüm çalışmalarınız ne durumda? 


Firma olarak kentsel dönüşüme büyük önem veriyoruz. Hatta bu konuda önemli adımlar dahi attık. Firmamız artık kentsel dönüşüm uzmanlığı hizmetini de sunmakta. Kent 35 Test ile işbirliği yaptık.  Kentsel dönüşüm kapsamındaki her yapının A'dan Z'ye her türlü işlemini gerçekleştiriyoruz. 


Peki, bu kentsel dönüşüm nedir? 


Kentsel Dönüşüm 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanundur. Kanunun adından da anlaşılacağı gibi Türkiye'nin neresinde olursanız olun (mezra, köy, kasaba, ilçe, şehir) eski, ekonomik ömrünü tamamlamış, yıkıldı - yıkılacak durumdaki evinizi bu kanun ile Devletin sağlamış olduğu yapım kredisi, kira yardımı, belediye harç - vergi avantajlarını da kullanarak yeniden yapabilirsiniz. 


Binadaki Mülk Sahipleri Kentsel dönüşüm Kredisi ve Kira Yardımını nasıl alacaklar? 


Riskli binanızı yaptırırken eğer fazla katınız yok ise Kentsel Dönüşüm Kredisi kullanabilirsiniz.




Gökhan YALKALK/Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön