25 / 04 / 2024

Zeynep Fadıllıoğlu Sinpaş projesiyle İngiltere'de yarışacak

Zeynep Fadıllıoğlu Sinpaş projesiyle İngiltere'de yarışacak

Sinpaş'ın Bosphorus City projesindeki örnek daireyi tasarlayan Zeynep Fadıllıoğlu, bu projeyle İngiltere'deki tasarım yarışmasına da katılmaya hazırlanıyor



Türkiye'nin ilk temalı konut projesi Bosphorus City'nin örnek dairesini ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu tasarlayacak. Sinpaş GYO'nun hayata geçirdiği Bosphorus City projesindeki örnek daireyle Zeynep Fadıllıoğlu, İngiltere'de ünlü iç mimarlık ve tekstil üreticisi Andrew Martin firmasının geleneksel iç mimarlık ve tasarım yarışmasına davet edildi. Fadıllıoğlu, aynı firmanın ödülünü alarak, 2002 yılının tasarımcısı seçilmişti. Bu yıl ayrıca Bosphorus City içinde yer alan Boğaziçi Yalısı'nı da tasarlayacak Fadıllıoğlu ve tasarım ekibi örnek evin içindeki oturma ünitelerinden masalara, duvarlardan zemine kadar her şeyi özel olarak tasarladı.

Osmanlı ve Selçuklu'dan esinlendi
Evin tasarımında cam altı tekniği, pirinç ve bakır oymacılığı, kalem işi sanatı, hat sanatı ve farklı dokudaki tekstilleri beraber kullanan Fadıllıoğlu, puf, kurna, nişler, banyo nişi, ahşap oyma kapılar, döküm kulplar ve kapı kolları, işleme paneller ve mimari formlar gibi özel çalışmalara da yer verdi. Saraybahçe örnek evinin girişindeki duvarlarda, Selçuk sanatından esinlenilen delikli metal döküm meshler ve eskitme ayna kullanıldı. Salonda Osmanlı yazılarından oluşan döküm metal masalar hazırlandı.

En büyük daire 205 metrekare
Saraybahçe Evlerinde 141 - 205 metrekare arası 3 oda ve 1 salon daireler ile 159-164 metrekare arası 2 oda ve 1 salondan oluşan bahçe katları bulunuyor. Projede bahçe dubleks, kat dubleks, çatı dubleks ve penthouse daire seçenekleri de yer alıyor.
Sabah Emlak


Geri Dön