19 / 04 / 2024

Zigana Tüneli 10 Kasım’da ihaleye çıkıyor!

Zigana Tüneli 10 Kasım’da ihaleye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon- Gümüşhane hattını zaman olarak 30-40 dakika kısaltacak olan Zigana Tüneli’nin ihalesinin de 10 Kasım’da yapılacağını hatırlattı.



Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, çalışmalarla ilgili olarak kamuoyunu aydınlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Çamoba’daki 100 dönüm arazi üzerine kurulacak olan Botanik Park’ın ihalesinin 31 Ekim’de gerçekleştirileceğini kaydederken, Trabzon-Gümüşhane hattını zaman olarak 30-40 dakika kısaltacak olan Zigana Tüneli’nin ihalesinin de 10 Kasım’da yapılacağını hatırlattı.


Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında bugün gerçekleştirildi. Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda icra edilen oturumda Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ilk olarak Trabzon’da son bir ayda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, başbakanlığı döneminde Trabzon ve bölge illerine verdiği sözlerin yerine getirilip getirilmediğini icracı bakanlıklar üzerinden sıkı şekilde takip etiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzon ve bölge için önemli vaatlerinden birisi de bilindiği gibi Zigana Tüneli idi. 12,8 kilometre uzunluğundaki, gidiş-geliş çift tüp olarak yapılacak olan bu tünelin ihalesi 10 Kasım’da gerçekleştirilecek. Trabzon’umuzun Maçka ilçesinden 20 km ayrıldıktan sonra başlayacak olan bu tünelle mevcut yola göre 500 metre kot inmesi sağlanmış olacak. Trabzon-Gümüşhane hattı zaman olarak 30-40 dakika azalacak. Zira bu tünelin yapıldığı alandaki mevcut yol bol virajlı ve rampalardan oluşuyor” diye konuştu.


ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRDIK

Trabzon’a kazandırılacak olan Botanik Park’ında ihalesinin de 31 Ekim’de yapılacağını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, sahilde yapılacak dolgu alanı için çalışmaları ilgili bakanlığın onay noktasına getirdiklerini ifade ederken, “Trabzon ve Rize illerimizin çöplerinin enerjiye dönüştürülmesi için çalışmalarımızı hızlandırmış bulunmaktayız. Bu yılsonuna kadar katı atığı enerjiye dönüştürecek olan tesis için çalışmalarımızı tamamlayacağız ve inşallah işe başlayacağız” ifadelerini kullandı. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön