24 / 04 / 2024

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını düşürecek mi?

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını düşürecek mi?

Ziraat Bankası, konut kredisi kampanyalarını devam ettiriyor. Merkez Bankası’nın ikinci faiz indiriminden sonra Ziraat Bankası faiz oranlarında indirime gitmesi bekleniyor. Peki Ziraat Bankası konut kredisi faiz indirimi yapacak mı? 



Türkiye'nin en çok şubeye sahip bankası Ziraat Bankası; konut, taşıt, ihtiyaç ve esnaf kredilerinde çeşitli kampanyalar sunuyor. Ziraat Bankası'nın önümüzdeki hafta içinde hem konut, hem taşıt hem de ihtiyaç kredisi ürünlerinde uyguladığı faiz oranlarında indirim yapmasına uzmanlar kesin gözüyle bakıyor.

Konut kredisi için 0,69 müjdesi geldi mi?

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, konut kredisinde 36 aydan 180 aya kadar vade seçeneği bulunuyor. Ziraat Bankasının konut kredisi faiz oranı yüzde 0.99'dur. Konut Kredisinin özellikleri şunlardır: Satın alınacak konutun değerinin yüzde 80'ine kadar kredi kullanılabilir.

Kredinin verileceği gayrimenkul üzerine ipotek konulur ve uygun görüldüğü takdirde ek ödeme de istenebilir. Ziraat Bankası tarafından konut kredisi alan müşterilerine Hayat Sigortası, Deprem Sigortası ve Konut Sigortası hizmeti de vermektedir. Konut Kredisi için gayrimenkule ipotek tesis edildiği için kefil istenmez. Anca başvuran kişinin yeterli geliri yoksa banka uygun gördüğü takdirde kefil isteyebilir. Kat mülkiyeti olan gayrimenkuller için konut kredisi kullanılabilir. Arsa, depo ve dükkan gibi gayrimenkuller için konut kredisi verilmez.

Ziraat Bankası Faiz Oranları

Tüketici kredisi: 1.25

Taşıt kredisi: 1.19

Konut kredisi: 0.99

ZİRAAT BANKASI YENİ KREDİ FAİZ PAKETİNİ AÇIKLAYACAK MI?

Merkez Bankası tarafından yapılan ikinci faiz indiriminden sonra Ziraat Bankası’nında kredi faiz oranlarında indirime gitmesi beklendi. Ziraat Bankası'nın önümüzdeki hafta içinde yeni kredi paketlerini açıklaması bekleniyor.  Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, konut kredisinde uygulanacak faiz oranını merak ediyor. Ziraat Bankası'nın Aralık ayı itibarıyla başlatacağı kampanyalarda yüzde 0,79 faiz oranı uygulayacağı öngörülüyor.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, Ziraat Bankası'nın konut kredisi faiz oranlarının en fazla yüzde 0,90 bandına çekebileceklerini düşünüyor. 

İşte diğer bankaların güncel faiz oranları:

Akbank Faiz Oranları

Direkt kredi: 1.55

İhtiyaç kredisi: 1.51

Taşıt kredisi: 1.13

Konut kredisi: 0.99

Yapı Kredi Faiz Oranları

Konut kredisi: 0.99

İhtiyaç kredisi: 1.62

Taşıt kredisi: 1.19

Garanti BBVA Faiz Oranları

Dijital ihtiyaç kredisi: 1.54

Taşıt kredisi: 1.23

Konut kredisi: 1.10

Denizbank Faiz Oranları

İhtiyaç kredisi: 1.59

Tüketici kredisi: 1.59

Mortgage kredisi: 1.99

Taşıt kredisi: 1.31

İş Bankası Faiz Oranları

İhtiyaç kredisi: 1.09

Taşıt kredisi: 1.1

Ev kredisi: 1.06

Konut sahibi olmak isteyenler için güncel kredi faiz oranları!


Geri Dön