28 / 03 / 2024

Ziraat Bankası taksit erteleme ve yapılandırma nasıl yapılır?

Ziraat Bankası taksit erteleme ve yapılandırma nasıl yapılır?

Ziraat Bankası dün itibariyle bankalara öncü olarak kredi ödemelerinde yapılandırma ve erteleme yaptığını açıkladı. Peki erteleme ve yeniden yapılandırma nasıl yapılıyor?



Ziraat Bankası coronavirusün ekonomiye oluşturduğu risklerin azaltılması ve mali yapısı bozulan bireysel yada tüzel müşterilerin en az hasarla sürec atlatabilmesi için kamu bankaları ile beraber destek paket açıkladı.

Banka bu kapsamda en çok etklenen sektörlere 12 aya kadar ve bireysel müşteriler için de altı aya kadar kredilerinde faizsiz anapara ödemesiz şekilde erteleme yapacağını bildirdi. Ayrıca ek finansman ihtiyacı olan tüketiciler için de finansman kanallarını açık tutacağını bildirdi.

Personel maaşlarını Ziraat Bankası’ndan ödeyen işverenlerin ödemelerinde zorlanması halinde personel çıkarmamak şartıyla maaşlarını ödemeleri için kredi kullandıracağını da açıklayan banka pek çok ekonomik kolaylık sağladı.

Pek Ziraat Bankası’ndan konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi olan bireysel müşteriler ödemelerin nasıl erteleyebilecek? Banka 31 Mart itibariyle ödemelerinde güçlük yaşayan müşterilerin bildirimde bulunması halinde altı aya kadar kredi taksitlerin erteliyor. Banka talep edilmesi halinde erteleme yanında tüketicinin kredisi konut kredisi için azami 180 aya, ihtiyaç kredisi için ise 60 aya kadar yeniden yapılandırma fırsatı sunuyor.


Geri Dön