26 / 04 / 2024

Ziraat Katılım 2018'de 19 adet kira sertifikası ihraç etti!

Ziraat Katılım 2018'de 19 adet kira sertifikası ihraç etti!

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, banka olarak 2018'de 19 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştirdiklerini söyledi...



Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, bankanın 2018 finansal verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özdemir, bankanın geçen yılı 22,2 milyar liralık bilanço büyüklüğü ve 322,6 milyon liralık karla tamamladığını bildirdi.

"Ortak Yatırımlar Modeli ile sektörde bir ilki gerçekleştirdik"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Metin Özdemir, Ziraat Katılım olarak, KOBİ'lerin finansmana en uygun koşullarla erişiminin sağlanmasına yönelik hayata geçirilen Nefes Kredisi programında aktif bir şekilde yer aldıklarını söyledi. 

Özdemir, banka olarak 2018'de 19 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştirdiklerini belirtti ve "Kaynak yapısını zenginleştirme stratejisinin bir parçası olarak sermaye piyasalarında aktif rol alan Ziraat Katılım, iştirakleri Ziraat Katılım Varlık Kiralama AŞ ve ZKB Varlık Kiralama AŞ ile yerel piyasada TL cinsinden kira sertifikası ihraçları gerçekleştirmek üzere, Sermaye Piyasası Kurulundan 500 milyon lira, 2 milyar lira ve 4 milyar lira tutarlı 3 ayrı kira sertifikası ihraç tavanı onayı almıştır. Bu çerçevede, 2018'de değişik tutarlı tertipler halinde yaklaşık 3,5 milyar liralık ihraç gerçekleştirilmiştir." şeklinde konuştu. 

Özdemir, Ziraat Katılım'ın altına dayalı kira sertifikası ihracında ilk kez yer alan iki bankadan biri olduğunu, katılım bankaları arasında bu alanda hizmet sunan ilk ve tek banka unvanını aldığını bildirdi.

 


Geri Dön