28 / 03 / 2024

Ziya Yılmaz: İnşaat sektörünün geleceği parlak!

Ziya Yılmaz: İnşaat sektörünün geleceği parlak!

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz da Emlak Konut GYO'nun ihalesine olan yoğun ilginin Türkiye'nin güven ve istikrar ortamının devam ettiğini gösterdiğini belirterek, bu ihalenin, sektörün ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti...



Türkiye'nin yüksek potansiyelinden dolayı gelecek yıllardan umutlu olan konut sektörü paydaşları, sektörün uzun vadede yatırımcısına kazandıracağını düşünüyor. 


Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (Konutder) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türk iş adamının Türkiye'deki krizlere alışkın olduğunu, hatta bu krizlere karşı "çeliklendiğini" belirterek, "4-5 yılda bir yaşadığımız bu kriz ortamı kısa vadede sıkıntı oluştursa da uzun vadede hem sektörün hem Türkiye'nin önünü açık" dedi. 


Çelik, sektörde sadece nüfus artışına bağlı olarak her yıl 600 bin konut ihtiyacının bulunduğunu ifade ederek, "Yurt içindeki bu talep bile uzun vadede iş yapacak potansiyeli bize sağlıyor. Sektörde güven her zaman olacaktır. Uzun vadeli iş yapmayı planlayanlar için yurt içinde ve yurt dışında ihaleye girmek sektörün ve ülkenin geleceğine olan inancın bir göstergesidir" diye konuştu. 


"Türkiye'nin konut sektörüyle ilgili 20 yıllık bir yolculuğu var" Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Emlak Konut GYO'nun Zeytinburnu'ndaki arsasına yapılan 4,2 milyar liralık teklife Türkiye'deki gayrimenkul geliştiriciler ve yatırımcıların olumlu baktığım anlatarak, "İhaleye bu rakamın gelmesi sürpriz olmadı. Türk ekonomisi için moral verici gelişmelerden biri oldu. İşadamları Türkiye'ye olumsuz, karamsar, 2001 krizinde olduğu gibi bakmıyor şu anki dönem geçicidir" şeklinde konuştu. 


Bu tarz ihalelerin daha devam edeceğini dile getiren Dumankaya, şunları aktardı: "Bu tarz projelere girebilmek için bizim de Kuveytli bir şirketle görüşmemiz sürüyor. Yeni arazi satın almalarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye'deki kısa vadeli dalgalanmalara bakıp da gelmekten vazgeçen yatırımcı Türkiye'deki potansiyeli görememiz, okuyamamış olur. 


Türkiye'nin gelecek potansiyeline bakanlar görüşmelerine devam ediyor." "Sektörün önü çok açık ve geleceği parlak" Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz da Emlak Konut GYO'nun ihalesine olan yoğun ilginin Türkiye'nin güven ve istikrar ortamının devam ettiğini gösterdiğini belirterek, bu ihalenin, sektörün ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti. 

Yılmaz, Türkiye'de 6,5 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini ve sektörün geleceğinin parlak olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sektörde Emlak Konut'un ihalesindeki gibi büyük ihaleler olacaktır. Ülkemiz büyüyor, milli geliri artıyor, sektörün önü de açık. Kısa vadede durağan dönemler olur, ancak uzun vadede bakıldığında sektör her zaman kazandırıyor. Biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun gelişmekte olan ülkelerde konut sektörüne yatırım yaparsanız kazandırır. 


Dünya üzerinde konut sektöründe ençok kazandıran ülkelerden biri de Türkiye'dir. 

Ülkemizin potansiyeli çok yüksek. Özellikle İstanbul'a bakıldığında gelişmekte olan ya da gelişmiş ülkelere baktığınızda bizdeki potansiyel çok fazladır. Onun için yabancılardan talep olacaktır, önemli olan bunları değerlendirip kaçırmamamız gerekiyor."


Yeni Konya


Geri Dön