26 / 04 / 2024

İstikrar inşaat sektörünü hızla büyütecek!

İstikrar inşaat sektörünü hızla büyütecek!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, inşaat sektörünün ekonomik ve siyasi istikrarı yakalamış bir ülkede daha güçlü bir yapıda yoluna devam edeceğini belirterek "Bu da bizi yatırım yapmaya teşvik edecek" dedi.



Türk inşaat sektörünün geleceğinin önümüzdeki yıllardaki en önemli belirleyicisinin ülkenin içinde bulunduğu ortam olacağına dikkat çeken DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz "Bu ortam eğer istikrarlıysa sektör hızlı büyüyecektir. Siyasal istikrar ülkemizde sürebilir, hatta kalıcı biçime kavuşturulabilirse bunun ekonomik istikrara da çok ciddi katkısı olacaktır. İstikrar ortamı sağlandığı takdirde inşaat sektörünün geleceği parlak olacaktır" dedi. İnşaat sektörünün uzun vadeli iyimser beklentilerle başlatılan fabrika, altyapı ya da sosyal yapılar demek olduğunu kaydeden Yılmaz, yakın gelecekte inşaat sektörünü ülke içinden etkileyecek, yegane değilse de, en önemli etkenin ekonomik ve politik istikrar olacağını söyledi. 


1.8 MİLYAR TL YATIRIM 

Şu anda güçlü bir iktidar ve hükümetin olduğunu vurgulayan Yılmaz "En azından insanlar dört yıl seçim olmayacağından dolayı net olarak önünü görebiliyorlar. Bu da direkt olarak piyasayı hareketlendiriyor ve canlandırıyor; alım içgüdüsünü tetikliyor. Son zamanlarda talepte yükselme var, bunu çok rahat görebiliyoruz" diye konuştu. DAP Yapı olarak 2016 yılına iddialı projelerle girdiklerini vurgulayan Ziya Yılmaz "Eylül ayında Emlak Konut'un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusunun tam karşısında konumlanan arsadan Boğaziçi Köprüsü'ne direkt bağlanılıyor. Askeri alanın dönüştürülmesi ile oluşturulan arsanın üzerinde bulunan Hava Subaylan Lojmanın yerine muhteşem bir konut projesi geliştireceğiz. Yine Kartal'da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyoruz. 2016 yılının üçüncü ayında lansmanını yapmayı planlıyoruz. Taksim Petek projemizi de 6-7 ay sonra bitiriyoruz. Beykoz'da geliştirdiğimiz çok özel bir projemiz daha olacak. Onun çalışmalan da bir taraftan sürüyor. Bütün bu projeler için önümüzdeki yıl 1 milyar 800 milyon liralık bir yatrım planlıyoruz. DAP Holding olarak bir yandan yeni iş alanlan oluşturarak, daha çok istihdam sağlamaya çalışırken, diğer yandan her zaman olduğu gibi ülkemizin vitrinini güzelleştiren projeler geliştirmeye gayret ediyoruz" dedi. 


Star İnşaat Dekorasyon


Geri Dön