19 / 04 / 2024

inşaat sektörü büyüyecek mi

inşaat sektörü büyüyecek mi

Yeni Haber Gazetesi köşe yazarı olan Sedat Dönmez bugünkü yazısında inşaat sektörünü ve sektördeki krizi anlattı. İşte o yazı....

İnşaat sektöründe yüzde 12 büyüme bekleniyor!

Türkiye'nin iç piyasa hacmi 50 milyar doları aşan inşaat malzemelerinde, yılın ilk yedi ayında 18.87 milyar dolara ulaşan ihracatta 25 milyar dolar hedefleniyor.

İstikrar inşaat sektörünü hızla büyütecek!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, inşaat sektörünün ekonomik ve siyasi istikrarı yakalamış bir ülkede daha güçlü bir yapıda yoluna devam edeceğini belirterek "Bu da bizi yatırım yapmaya teşvik edecek" dedi.

Levent Gökçe: İnşaat sektörü 2014 yılında yüzde 10 büyüyecek!

Levent Gökçe, 2013'ün kendileri açısından iyi bir yıl olduğunu belirterek, "Yeni ürünlerimiz, yeni fabrikalarımız ve güçlü dağıtım ağımız sayesinde sektörün büyümesinin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik" dedi.

Dündar Yetişener: İnşaat sektörü 2014'te yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Yetişener: "Son 6 çeyrektir küçülen özel sektör inşaat harcamaları üçüncü çeyrekte yüzde 7,5 oranıyla yeniden büyüme sürecine girdi. Bu büyüme yılın son çeyreğinde de devam ediyor"

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

5 yıldır daralan inşaat sektörü bu yıl büyümeye hazırlanıyor!

Son büyüme performansına 2017'de imza atan inşaat sektörü, deprem sonrası konut seferberliğinin etkisiyle bu yıl yeniden büyüme gösterebiliyor.

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 0,6 arttı!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2023 Ocak'ta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1,7, perakende ticaret sektöründe yüzde 1 gerilerken, inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 artış gösterdi. İşte merak edilen o veriler...

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.

İnşaat sektöründe şenlik havası var! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

İnşaat demir fiyatlarına 500 lira indirim geldi. Geçtiğimiz haftalarda üst üste gelen zam haberleri inşaat sektöründe yıkıma neden olurken, son günlerde peş peşe gelen indirim haberi sektörde şenlik havası yarattı. Demir fiyatları 2022 ne kadar? İşte 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

Demir fiyatlarına 500 lira zam geldi! Demir, inşaat sektörünü yıktı geçti!

İnşaat demiri fiyatlarına gelen zamlar gündemden düşmezken, bugün gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Hemen hemen her gün yenilenen demir fiyatları gittikçe yükselişe geçti ve bugün gelen zamlarla birlikte inşaat sektörünü yıktı geçti...

İnşaat sektörü 2022’ye nasıl başladı?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Peki inşaat sektörü 2022 yılına nasıl başladı? İşte merak edilen detaylar...

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2022 yılının Ocak ayında, 2021 yılının Aralık ayına göre;  inşaat sektöründe yüzde 5 azaldı.

inşaat sektörü büyüyecek mi Haberi

inşaat sektörü büyüyecek mi

Türk ekonomisi 10 yıldır inşaat sektörüyle büyüyor. Bu sektör sayesinde ülkenin dört bir yanı binalarla doldu taştı. Hala da yığınla inşaat yapılmaya devam ediyor. Ak Parti’nin tek başına iktidara geldiği 2002’den bu güne kadar inşaat sektörüyle geldik. Ancak inşaat sektörüyle geleceğimiz yer buraya kadardı. Bundan sonrası için yeni araçlara ihtiyacımız var.


Son yıllarda ülkemizde yaşanan kamplaşma, hukuk alanındaki güvensizlikler, döviz artış, ekonomiyi bıçak sırtı bir noktaya getirdi. Ekonomik büyüme özellikle son 3 yıldır istediğimiz seviyelerde değil. Kredi borcu olan milyonlarca tüketiciyi de düşünürsek inşaat sektörde yaşanacak olası bir kriz tüm ülkeyi etkileyebilir.


Kişi başına düşen gayrı safi milli hasılamızın 10 bin dolar bandında ve birkaç yıldır da artmıyor. Zaten mesele bu seviyeye çıkmak değil, bu seviyeyi aşmak. Çünkü 10 bin dolar...