25 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe yüzde 12 büyüme bekleniyor!

İnşaat sektöründe yüzde 12 büyüme bekleniyor!

Türkiye'nin iç piyasa hacmi 50 milyar doları aşan inşaat malzemelerinde, yılın ilk yedi ayında 18.87 milyar dolara ulaşan ihracatta 25 milyar dolar hedefleniyor.



Türkiye'nin iç piyasa hacmi 50 milyar doları aşan inşaat malzemelerinde, yılın ilk yedi ayında 18.87 milyar dolara ulaşan ihracatta 25 milyar dolar hedefleniyor. Dünya inşaat malzemeleri üreticileri, Paris Batimat Fuarı'nda bir araya geldi. Uluslararası medya kuruluşu Global Connection'ın, Le Figaro ile birlikte Paris Batimat Fuarı'na özel olarak hazırladığı gazetede, yatırım için Türkiye'yi seçen firmalar masaya yatırıldı. Başta Fransa olmak üzere dünyanın önde gelen inşaat malzemesi üreticisi firmaların, Türkiye piyasasına yönelik ilgileri konu edildi. 


YÜZDE 12 BÜYÜME 

Dünya ekonomisinin 2015 yılında yüzde 3.0, inşaat harcamalarının ise yüzde 4.0 büyümesinin beklendiğine dikkat çeken gazete, 9.35 trilyon dolar olan dünya inşaat harcamalarının 2015 yılında 9.72 trilyon dolar büyüklüğe ulaşacağı, Türkiye iç piyasasının da cari fiyatlarla yüzde 12 büyüyerek 131 milyar lira hacme ulaşacağı öngörüsünde bulundu. Le Figaro için hazırlanan gazetede, dünya inşaat harcamalarının 2014'te son beş yılın en yüksek artışına imza atarak yüzde 5.1 büyüdüğüne işaret edilerek, Türkiye yalıtım sektörü büyüklüğünün de 12 milyar dolara ulaştığına dikkat çekildi.


Bursa Kent 


Haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

KONUT sektörü temsilcileri, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, 2016'da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını kaydediyor. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi. Sur, "2015, tüm sıkıntılara, iki seçim yaşanmasına, siyasi gerilim ve istikrarsızlığa rağmen başarılı geçti. Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük satış rakamları yakalandı" dedi. Yüzde 12 büyüme KONUT Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Ömer Faruk Çelik de, "Seçimler sonrasında satışlar tekrardan arttı. 2015'in sektör açısından iyi bir yıl olduğu söylenebilir. Bir önceki yıla oranla sektörde yüzde 12'lik büyüme olduğunu görüyoruz" diye konuştu. 


Akşam 


Geri Dön