27 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe yüzde 6.8'lik büyüme!

İnşaat sektöründe yüzde 6.8'lik büyüme!

TÜİK 2017 yılı ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla rakamları açıklandı. Türkiye ekonomisine güvenin arttığını gösteren verilerde inşaat sektöründe yüzde 6,8'lik büyüme artışı kaydedildi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı ikinci çeyrek (Nisan-Haziran) dönemsel gayri safi yurtiçi hasıla rakamları açıklandı. Verilere göre Türkiye ekonomisine güven arttı. Türkiye ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüdü.


Türkiye ekonomisi sağlam temeller üzerinde olduğunu gösteren veriler Avrupa'da yürütülen tüm algı operasyonlarının bir işe yaramadığını gösterdi. Buna göre; gayrisafi yurtiçi hasıla ikinci çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak (2009=100), 2017 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,1 artış gösterdi.


Gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan faaliyetlere bakıldığında 2017 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim değeri olarak; tarım sektörü yüzde 4,7, sanayi sektörü yüzde 6,3, inşaat sektörü yüzde 6,8 arttı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri ise yüzde 5,7 yükseldi.


Ekonomistlerin 2017 yılı büyüme beklentilerinin ortalaması ise yüzde 4,6 olarak gerçekleşti. Ekonomistlerin 2017 büyüme beklentisi en yüksek yüzde 5,7, en düşük yüzde 4 oldu. Türkiye ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 yükselmişti.


Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün açıklanan 2017 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Ağbal, "İç talep, kredi genişlemesi ve vergi indirimlerinin yanı sıra ekonomide beklentilerin iyileşmesi ve öngörülebilirliğin artması ile ekonomik büyümenin sürükleyicisi olmuştur. Yatırımlar da referandum sonrası pekişen siyasi ve ekonomik istikrara ek olarak yatırım ortamını iyileştirmek, yatırımları teşvik etmeye yönelik attığımız adımlarla birlikte yüzde 9,5 artış kaydetmiştir" ifadelerini kullandı.



Sabah


Geri Dön