28 / 03 / 2024

Zonguldak Çatalağzı geleceğini tartışıyor!

Zonguldak Çatalağzı geleceğini tartışıyor!

Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde, bir termik santralin 660 megavatlık ilave santral başvurusuyla ilgili "Çatalağzı geleceğini tartışıyor" konulu toplantı gerçekleştirildi.



Belediye tarafından belde meydanında gerçekleştirilen toplantıda, vatandaşlara termik santralin kirliliğine dikkati çekmek amacıyla maske dağıtıldı. 


Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşların Zonguldak'ın geleceği için toplanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.


Geçmişte beldede termik santral kurulmasına izin verildiğini ifade eden Akgün, şöyle konuştu:


"Birileri burada yaşayanlara sormadan Ankara'da karar veriyor. Biz de burada termik santrale katlanacağız. Biz de vatandaşız ve bizim de söz hakkımız var. Çatalağzı ve Muslu beldelerinde 'termik santral yerine tekstil fabrikası kuracağız' diye kimse bir şey demiyor. Termik santralin zararlarını anlatmaya gerek yok, bilimsel olarak belli. Beldemizde yeteri kadar termik santral kuruldu. Bundan sonra beldemizde termik santral istemiyoruz. 'Mevcutlarının eksikleri giderilsin ve biz burada sağlıklı yaşayalım' diyoruz. Bu da bizim temel insan hakkımızdır. Termik santralin kurulmaması için kenetlenmemiz lazım."


Muslu Belde Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman da bölgede termik santral istenip istenmediğine karar verilmesi gerektiğini belirterek, "Biz bölgede termik santral istemiyorsak, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantılarını da istemiyoruz. Bölgede toplam 3 bin 45 megavatlık termik santral yapısı var. Bu kadar santral varken, yenileri de yapılınca çevremizdeki yeşili görme imkanımız olmayacak. Biz burada termik santral ve ÇED toplantılarını istemiyoruz" diye konuştu.


Geri Dön