20 / 04 / 2024

Zonguldak'ta 2B arazilerine pankartlı eylem!

Zonguldak'ta 2B arazilerine pankartlı eylem!

Zonguldak'ta, '2B' arazileri üzerinde konutu bulunanlar, arazilerin satışı için belirlenen bedelin düşürülmesini sağlayamayan siyasetçilere karşı "2B sorunu çözülene kadar gönlümüz ve semtimiz siyasetçilere kapalıdır" yazılı pankartla eylem yaptı.



Zonguldak'ta, orman alanı dışına çıkarılan ve hazine adına tescillenen '2B' arazileri üzerinde konutu bulunanlar, arazilerin satışı için belirlenen bedelin düşürülmesini sağlayamayan siyasetçilere karşı, "2B sorunu çözülene kadar gönlümüz ve semtimiz siyasetçilere kapalıdır" yazılı pankartla eylem yaptı.


6831 Sayılı Orman Kanununun 2-B maddesi gereği Zonguldak'ta orman alanı dışına çıkarılarak hazine adına tescillenen araziler ı konutları bulunan Tepebaşı, Yeşilmahalle, inağzı ve Bağlık mahalleleri sakinleri, Topbaşı mevkisinde toplandı. Yaklaşık 20 kişi, mahalle girişine, 'Dikkat girilmez! 2B sorunu çözülene kadar gönlümüz ve semtimiz siyasetçilere kapalıdır' yazılı pankart astı. 4 mahallede yaklaşık 47 bin nüfus ve 22 bin seçmenin bulunduğunu hatırlatan Kemal Aydın, 2B Yasası kapsamında arazilerinin rayiç bedellerinin fahiş fiyattan daha aşağılara indirilmesi için 3 yıldır mücadele ettiklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Aydın, şöyle konuştu: '3 yıl içinde 4 kez Milli Emlak Genel ju, 3 bakan, 2 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve muhalefet parti yöneticileriyle görüştük. Elle tutulur bir çözüm elde edemedik. Muhalefetteki siyasilere de kırgınız. Zonguldak'ın 4 mahallesini ilgilendiren bir sorunu meclis kürsüsünden bir kere bahsetmediler. İşe yaramayan bir mücadele oldu. Seçim sürecinde çözüldü çözüldü, çözülmezse seçimden sonra da çözüleceğine dair bir umudumuz kalmadı. Siyasetçiler bize gelecek. Bizim oylarımızla o makamlara gidiyorlar. 

Biz tepkimizi bu seçim sırasında onlara lisanı dille pankartla belirtiyoruz. Bu sorun çözüldüğü zaman kim çözerse mahallemizde sırtımızda taşıyacağız/Kalabalık, basın açıklamasının ardından dağıldı.


Bizim Gazete


Geri Dön