24 / 04 / 2024

Zorlu Center, MAPICte büyük ilgi gördü!

Zorlu Center, MAPICte büyük ilgi gördü!

5 ayrı fonksiyonu bir araya getirerek yeni bir kent meydanı yaratan Zorlu Center, dünyanın en büyük gayrimenkul ve perakende fuarı MAPIC’te uluslararası yatırımcılarla buluştu



 İstanbul'un kalbinde, iki kıtayı birleştiren, Türkiye’de ilk defa rezidans, performans sanatları merkezi, alışveriş merkezi, otel ve ofislerden oluşan 5 ayrı fonksiyonu bir araya getirerek yeni bir kent meydanı yaratan Zorlu Center, dünyanın en büyük gayrimenkul ve perakende fuarı MAPIC’te uluslararası yatırımcılarla buluştu.  Zorlu Center, 17-19 Kasım tarihleri arasında Cannes Palais de Festival Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen MAPIC Fuarı’nda, sahip olduğu 5’i bir yerde özelliği ile uluslararası perakende zincirlerinin ilgi odağı oldu.

Bu yıl 67 ülkeden yaklaşık 7 bin 400 katılımcı, 2 bin 150 perakendeci, bin 800 perakende geliştiricisi ve 840 yatırımcının katılımı ile gerçekleştirilen MAPIC’de, Zorlu Center projesi ile katılan Zorlu Gayrimenkul, standında özellikle uluslararası perakende zincirlerinin temsilcilerini ağırladı.

Zorlu Center’in benzersiz AVM’si MAPIC’te 
Uluslararası perakende zincirlerinin ilgi odağı oldu

Devlet bakanı Zafer Çağlayan’ın da ziyaret ettiği Zorlu Gayrimnekul stand ve projesine dünyaca ünlü perakende firmalarının ilgisi oldukça fazlaydı. Zorlu Center AVM’sinde yer almak isteyen firmalar yetkililer ile görüşmek için adeta birbirleri ile yarıştılar.

Uluslararası perakende ve gayrimenkul pazarında türünün tek örneği olan MAPIC’in, dünya çapındaki ticari gayrimenkule ait temel trendleri keşfetmeyi amaçladığını ifade eden Zorlu Gayrimenkul yöneticileri,  MAPIC’te Zorlu Center AVM’sine yönelik yoğun ilgi hakkında ise şunları söyledi:

“Zorlu Center’de Türkiye’de 5 fonsiyonu kapsayan tek proje.  İstanbul’un yeni lezzet ve moda merkezi olacak alışveriş merkezimiz, 100 bin metrekare alan üzerine kurulacak olup 200’e yakın seçkin mağazaya ev sahipliği yapacak. AVM projemizi, diğer AVM projelerinden ayrıştırarak bu kadar yoğun ilgi görmesinin nedeni ise hiç kuşkusuz, onu tamamlayan diğer 4 fonksiyon ile doğrudan ilgili. Türkiye’de hiç bir AVM, rezidans, performans sanatları merkezi, otel ve ofis fonksiyonu ile bir bütün içerisinde yer almıyor. Bu fonksiyonlar, Zorlu Center AVM’sine bir kent meydanı niteliği sağlıyor. Örneğin 3 bin 50 kişi kapasiteli Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, dünyanın önde gelen gösterilerine ev sahipliği yapacak. Boğaz’ın benzersiz güzelliği ile uyum içindeki rezidans dairelerimiz, yerli ve yabancı A Plus kitleyi bir araya getirecek. Zorlu Center’in ofis fonksiyonu ise, rezidanslarımızda olduğu gibi yine yerli ve yabancı seçkin şirketlere hizmet verecek. Eşsiz Boğaz manzarası ile iş, finans, eğlence ve sanat hayatlarının birleştiği noktada İstanbul’a yakışır nitelikteki otel fonksiyonumuz ise Zorlu Center standartlarını çok daha yukarılara taşıyor. Tüm bunların birleşimi, doğal olarak Zorlu Center AVM’si Türkiye’nin en özel projesi haline getiriyor.”

Bu 5 fonksiyonun bir arada olmasının perakendeciler için Zorlu Center AVM’sini çekim merkezi haline getirdiği noktasının altını çizen Zorlu Gayrimenkul yöneticileri, proje kapsamında yeşil ve çevreci unsurlara büyük önem verdiklerine dikkat çekiyor. Zorlu Center’in İstanbul’un ‘değer’i olması için yaklaşık 2.5 milyar doların üzerinde bir yatırım gerçekleştirildiğini belirten Zorlu Gayrimenkul Yöneticileri, projenin İstanbul içerisinde bir “Cennet” yaratması için, 50 farklı türde ki binlerce bitki ve ağacıyla yemyeşil bir çehreye sahip olacağını ifade ediyor.

Ödüllü tasarımı ile dikkat çekiyor... 
Emre Arolat Mimarlık Ltd. Şti. ve Tabanlıoğlu Mimarlık Ortak Girişim Grubu tarafından hayata geçirilen ve Emre Arolot’ın liderliğinde yürütülen Zorlu Center projesi,  615 bin 885 metrekarelik inşaat alanına sahip. Geçmişten günümüze, hem İstanbul’un simgesi olan meydanlardan hem de dünyanın her yerindeki şehirlere ait, ünlü meydanlardan yola çıkılarak tasarlanan Zorlu Center, çağdaş mimari anlayışı ile şekillenerek; Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği noktada adeta bir “sembol” niteliği taşıyacak.
Zorlu Center, mimari tasarımı, uluslararası alanda alınan mimari ödüllerle de tescilleşmiş durumda. 2008 yılında Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında jüri özel ödüllerinden  “En İyi Planlanmış Proje” ödülünü kazanan Zorlu Center, geçtiğimiz yılda International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kapsamında düzenlenen, ‘Europe and Africa Property Awards 2009’ (Avrupa ve Afrika Gayrimenkul Ödülleri 2009) yarışmasında ‘Ticari Mimarlık Ödülü” kategorisinde Avrupa birinciliğini kazanmıştı. Zorlu Center, bu ödülün ardından bir üst etap olan ‘International Property Awards’ta (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) kendi kategorisinin en iyisi olarak seçilerek ‘World’s Best’ ödülü için yarışmıştı.


Geri Dön