25 / 04 / 2024

Zorlu Center'da AVM kiralamaları Eylül'de başlayacak

Zorlu Center'da AVM kiralamaları Eylül'de başlayacak

AVİ Alkaş, Zincirlikuyu'da yapımı devam eden Zorlu Center'da yeralacak AVM için kiralamaların
sonbaharda başlayacağını belirtti



BU yılın ilk yansında geçen yıla göre hızı azalan uluslararası perakendeciler Harvey Nichols'ın Ankara'da mağaza açmasından etkilendi, Türkiye'de yaürım iştahlan yeniden kabardı. 2012'in ilk çeyreğinde açılması planlanan Zorlu'nun ve 2013 yılında hizmete girmesi düşünülen Emaar'ın Çamlıca'daki projeleri için bile talepte ciddi bir artış gözlediklerine dikkat çeken Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş 'Türk perakendecisi de boş durmuyor. Şu anda gündemlerinde sadece doğru yerde ve özellikle yurtdışında mağaza açmak var" diye konuştu.

Yılın ilk yansmda 'Orsay, Moe's,Rossman' gibi markalann Türkiye pazarına girdiğini ve eskiden Zara'nm yanında mağaza kapmaya uğraşanların artık LC Waikiki, De Facto gibi Türk markalarım istemeye başladığına dikkat çeken Alkaş/'Türkiye'de de yatırımı olan Hollandalı AVM yatırımcısı bile yurtdışındaki AVM'leri için 'Bize Türk perakendecisi getirin' diyor" dedi.

Taş atan çocuklar jean satacak

MISIR, Bulgaristan, Suriye, Kuzey Irak gibi pazarlarda Türk perakendecisine yoğun ilgi olduğunu hatırlatan Avi Alkaş, Ekim başı gibi Kuzey Irak'taki AVM'yi açacaklarını aktardı. Bunun çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Alkaş, "Gün gelecek buradaki mağazalar çalıştırmak için Diyarbakır'dan eleman transfer edecek. Demokratik açılımı 'ekonomik açılım'la gerçekleştireceğiz. Taş atan çocuklar jean satacak" dedi.

Ümraniye ofiste gözde
JLL tarafından hazırlanan "Türkiye Gayrimenkul Piyasasına Bakış 2010 Yılı ilk Yarı Raporu" açıklandı.
 Rapora göre; yılın ilk yarısında İstanbul'da yaklaşık 85 bin metrekare kiralanabilir alan piyasaya giriş yaparken bu rakam toplam büyümenin yüzde 40'ını oluşturdu.
 Raporda ofis sektöründe yılın ilk yarısında kiracı talebinde bir artış gerçekleştiği belirtilirken Ümraniye ofis talebinin en gözde mekanı olarak dikkat çekiyor.

AVİ Alkaş, Zincirlikuyu'da yapımı devam eden Zorlu Center'da yerala-cak AVM için kiralamaların
sonbaharda başlayacağını ve burada bir 'buluşma' noktası yaratacaklarını söyledi.
Vatan


Geri Dön