19 / 04 / 2024

Zorlu Center'da metrekaresi 25 bin dolar!

Zorlu Center'da metrekaresi 25 bin dolar!

Zorlu Center'da dairelerin sadece metrekaresine bu rakam biçildi. Zorlu Center'daki dairelerin değeri 18.3 milyon dolara kadar çıkacak...



 Zorlu Gayrimenkul’ün gündemden düşmeyen projesi Zorlu Center, sektörde metrekare fiyatlarının tavan seviyesini belirledi. Zincirlikuyu’daki projenin penthouse’larında metrekare fiyatının 20 bin ile 25 bin dolar arasında değişeceği açıklandı. Bu rakam, Türkiye’de bir daire için belirlenen en yüksek metrekare fiyatı oldu. Belirlenen bu fiyata göre, 733 metrekare büyüklüğündeki penthouse’ların değerinin 14.6 milyon ile 18.3milyon dolar arasında değiştiği hesaplanıyor. Barcelona’da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali’nde (World Architecture Festival- WAF) görüştüğümüz Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, etkinlik kapsamında verilen ödüllerde ‘Geleceğe Yönelik Projeler-En iyi planlama’ dalında finale kalan Zorlu Center’ın penthouse’larından birini satmak üzere olduklarını belirtti.

3 rezidans bloğunda da bu dairelere yer verildiğini kaydeden Zorlu, “Metrekare fiyatları 20 bin ile 25 bin dolar arasında. Yerli ve yabancı talipleri var. Bir daire 733 metrekare ama bölünebilir” dedi.

3.5 MİLYAR $’LIK PORTFÖY

Zorlu Gayrimenkul GenelMüdür Yardımcısı Mehmet Even de Zorlu Center’ın 2.5milyar dolarlık bir yatırımolduğunu hatırlatarak, grubun sektöre yönelik stratejisiyle ilgili şu bilgileri verdi: “İstanbul’daki ofis projemiz Zorlu Levent de ‘Geleceğe Yönelik Projeler- Ticarimimarlık’ dalında finale kaldı. Bu projemiz de 280 milyon dolarlık bir yatırım. İzmir’deki Zorlu Konak 120 milyon dolarlık bir yatırım olacak. Hepsini düşününce 3.5 milyar dolarlık bir portföyümüz var. Çok ciddi bir rakam. Önce bunları bir aşamaya getireceğiz. Ama bu arada karşımıza başka fırsatlar çıkarsa onları da değerlendiririz.” Dünya çapında bin 300’ü aşkın başvuru olan ve finale kalan 236 mimarın 3-5 Kasım tarihleri arasında jüriye sunumlarını yaptığı yarışmada, ‘Eski-Yeni Yapı’ kategorisinin dünya birincisi, Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık’ın DDB Medina Turgul için hazırladığı Kasımpaşa’daki ofisi Tuzambarı oldu.
Habertürk/Menekşe Ataselim

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler:

25 bin dolarlıklar bile satıldı

Zorlu Center’a gelen talep şaşırttı, m2’si 25 bin $’lık penthouse’lar bile satıldı

Barselona’da 3-6 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 2010 Dünya Mimarlık Festivali’nde Geleceğin Projeleri Kategorisi kapsamında Zorlu Levent Office ile birlikte finale kalan Zorlu Center’ın 27 Ekim’de satışa çıkarılan rezidansları yoğun ilgi görüyor. 3 bin kişilik talebin biriktiğini ve görüşmeleri randevuyla yapmaya başladıklarını söyleyen Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, “Yerli ve yabancılardan şaşırtıcı bir talep var. Evlerin m2’sinin 9 bin 500 ile 18 bin dolar arasında değiştiği projede m2’si 25 bin $’a çıkan 733 metrekarelik özel penthouse dairelerden bile satış yaptık” dedi.

Zorlu Gayrimenkul’ün 2.5 milyar dolar yatırımla İstanbul’un ‘en değerli arazisi’ olan Zincirlikuyu’daki eski Karayolları arazisinde başlattığı ve AVM, rezidans, otel, ofis ile kültür merkezinden oluşan Zorlu Center projesinde, 27 Ekim’de satışa çıkarılan rezidanslara yoğun bir talep var.

Mimarlık alanında nitelikli projeleri ödüllendirmek için düzenlenen ve bu yıl 3-6 Kasım tarihleri arasında Barselona’da gerçekleştirilen 2010 Dünya Mimarlık Festivali’nde Zorlu Levent Office projesinin yanı sıra finale kalma başarısını gösteren Zorlu Center’a gelen talep nedeniyle görüşmeler ‘randevuyla’ gerçekleştiriliyor. Tabanlıoğlu ile EAA-Emre Arolat Mimarlık’ın tasarladığı ve Geleceğin Projeleri Kategorisi kapsamında “En İyi Planlanmış Projeler” bölümü için seçilmiş 11 proje ile birlikte yarışan Zorlu Center’ı değerlendiren Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, “27 Ekim’de satışa çıkarılan rezidanslara yerli ve yabancılardan bizi de şaşırtan bir talep var. 2008 yılından beri 3 bine yakın talep toplanmıştı, şimdi onlarla görüşüyoruz. Çat kapı gelenler var, görüşmelerimizi randevuyla yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Levent’te kiralar belirlenecek

Büyüklüğü 117 m2’den başlayan evlerin metrekaresinin 9 bin 500 ile 18 bin dolar arasında değiştiği, 584 rezidansın yer aldığı projede özel penthause’ların da yer aldığını belirten Zorlu, “Metrekaresi 25 bin doları bulan 733 metrekarelik bu özel dairelerden bile satış gerçekleştirdik. Projenin genelinde ise görüşmelerimizin şu ana kadar yüzde 80’i satışa döndü” diye konuştu.

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı ve Geleceğin Projeleri Kategorisi’nin “Ticari Mimarlık Projeleri” kapsamında 10 proje ile yarışan Zorlu Levent Office’in 1 ay içinde inşaatına başlamayı planladıklarını söyleyen Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even ise ofisler için kiralama stratejisini belirleyince talep toplama sürecine de başlayacaklarını kaydetti. Even şöyle devam etti:

“Yatırımcılar kadar merkez ofisini burada kurmak isteyen, Türkiye’ye ilk kez girecek yabancı ve yerli firmalar sırada. Bazı gruplar, bize ‘Projeyi birlikte sürdürelim’ teklifi getirdi. 280 milyon dolara malolacak projede kiralar üst rakamları zorlayacak. 1 ay içinde inşaatının başlamasının planlandığı proje, 2013 yılında tamamlanacak.”
İzmir’de Zorlu Konak ve Alaçatı’daki proje çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Mehmet Even, “Zorlu GYO’nun elinde şu anda 3.5 milyar doları bulan ciddi bir portföy var. Bu projeleri belli bir noktaya getirip yenilerine bakacağız. Hedefimiz dünyada en büyük gayrimenkul geliştiren şirketlerden biri olmak” diye konuştu.

Projeler Londra’da ‘Avrupa’nın en İyisi’ ödüllerİnİ almıştı

Zorlu Levent Office projesi 24 Eylül’de Londra’da düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri töreninde ticari alanda Avrupa’nın en iyi proje ödüllerinden birini almıştı. Yarışmada geçen yıl ise Zorlu Center, Ticari Mimari alanında birincilik ödülüne hak kazanarak Avrupa’nın en iyi projesi olmasının ardından da yarışmanın bir üst etabı için aday gösterilmişti. Zorlu Konak Residence ise En İyi Konut Mimarisi dalında birincilik ödülü almıştı.

YURTDIŞI TANITIM ATAĞINI BAŞLATIYORUZ

Ahmet Nazif Zorlu’nun 26 yaşındaki oğlu Emre Zorlu, sektördeki en genç isimlerden biri. 6 aydır gayrimenkul sektöründe olan ve daha önce Vestel’de ürün müdürü olarak görev yapan Zorlu, “Türkiye ve Avrupa’nın en değerli projelerinden biri olan Zorlu Center’la bu sektöre adım atmak büyük bir şans” dedi. Zorlu, 2011 yılında projenin yurtdışı tanıtım ayağının gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Türkiye’den 15 şirket katıldı, Erginoğlu Çalışlar ödül aldı

2010 Dünya Mimarlık Festivali’nde “Tamamlanmış Binalar”, “Geleceğin Projeleri”, “İç Mekan ve İhtiyaca Yönelik Tasarımlar” ve “Yapısal Tasarım” olmak üzere dört ana kategoride 27 ödül dağıtıldı ve 236 proje finalde yarıştı. Tabanlıoğlu Mimarlık’ın Zorlu Gayrimenkul’ün 2 projesinin yanı sıra Libya’da tasarladığı Tripoli Kongre Merkezi “Tamamlanmış Kamu Yapıları”; İstinye Residence projesi “Geleceğe Yönelik Konut Projeleri” kategorisinde finale kalmayı başardı. Festivalde Suyabatmaz Demirel, Autoban, CM, ERA, Erginoğlu-Çalışlar, 2 Design, Koleksiyon, Mimarlık Araştırmaları Merkezi, Mimarlar Workshop, Nevzat Sayın, Öncüoğlu+ACP, Tekeli-Sisa ve TOCA gibi mimarlık şirketleri de projeleriyle yarışmaya katılan firmalar arasında yer aldı.

Festivalde tamamlanmış binalar kategorisinde Kasımpaşa’da ambardan ofis projesine dönüştürdüğü DDB Medina Turgul Office projesi ile ödül alan tek Türk mimarlık şirketi ise Erginoğlu-Çalışlar oldu. Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık’ın kurucu ortakları Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar, “Bu ödül Türkiye’de gelişmekte olan mimarlık kültürüne verilmiş bir ödüldür ve umarız tüm sektörü bu anlamda heyecanlandırmaya ve yüreklendirmeye faydalı olur” değerlendirmesini yaptı.
Vatan/Nihal YUVACAN


Geri Dön