24 / 04 / 2024

Zümrüt Selçuk: İş yeri sayımız 1,9 milyona ulaştı!

Zümrüt Selçuk: İş yeri sayımız 1,9 milyona ulaştı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, iş yeri ve çalışan sayısına yönelik veri paylaştı. Selçuk, "2002 yılında 720 bin olan iş yeri sayımız 1,9 milyona ulaştı'' dedi.



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Taksim'deki Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) İstanbul 1. Bölge Temsilciliğinde sendika başkanları ve temsilcileriyle buluştu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Selçuk, İstanbul'un her zaman çalışma hayatında önemli ve özel bir yeri olduğunu, STK'ların Türkiye'deki en önemli kuruluşlarından biri olduğunu kaydetti.

"Hiçbir zaman sizlerden gelen taleplere, tekliflere, sıkıntılara kulaklarımızı tıkamadık. Bugün sizleri dinlemek için buradayız." diye konuşan Selçuk, konfederasyon başkanıyla da iletişim halinde olduklarını belirtti.

Selçuk, "Dün zaten toplu iş sözleşmeleri tekliflerini sunmak için geldiler, umuyorum ki uzlaşı içinde bir sonuç alacağız." ifadelerini kullandı.

17 yıllık AK Parti iktidarı döneminde birçok temel hukuki düzenlemeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Selçuk, "2010 ve 2012 yılında anayasa ve kanunlarda değişiklik yaptık. Sendikacılıkta darbe dönemlerinden kalma izler vardı, onları sildik. 2002'den önce hiçbir iktidar aslında buna cesaret edememişti." dedi.

"İş yeri sayısı 1,9 milyona yükseldi"
İş yeri ve çalışan sayısına yönelik verileri açıklayan Selçuk, "2002 yılında 720 bin olan iş yeri sayımız 1,9 milyona ulaştı, çalışan sayımız 12 milyondan 22,3 milyonu aşmış durumda. Bunlar çok önemli rakamlar. Bunları övünçle, gururla söylemeliyiz. Bunlar hepimizin başarısı." dedi.

31 Mart seçimlerinden sonra bazı belediyelerin işçilere yönelik sendika değiştirme yönünde baskılar yaptıklarına dikkat ettiklerini söyleyen Selçuk, herkesin istediği sendikaya üye olmasının, işçilerin en temel hakkı olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan mega projeler ile herkesin övündüğünü söyleyen Selçuk, "İstanbul artık yıldırım gibi hizmetlere layık. Bütün bu hizmetler aslında sadece hükümetimizin değil bütün vatandaşların övünç ve gurur kaynağı. Mega projelerimiz, hepimizin övünç kaynağı. Marmaray'dan geçerken hepimiz övünüyoruz. Yeni İstanbul Havalimanımız ile hepimiz gurur duyuyoruz. Bütün projeler övünç ve gurur kaynağımız, milli değerlerimiz oluyor." açıklamasında bulundu.


Geri Dön