28 / 03 / 2024

Atakule AVM'deki otoparkın araç kapasitesi 750'ye çıkarılacak!

Atakule AVM'deki otoparkın araç kapasitesi 750'ye çıkarılacak!

Başkent'in sembolü Atakule kapsamlı bir değişikliğe uğrayacak. AVM sayısının artması ve konseptin değişmesi nedeniyle Atakule'deki dükkânlar teker teker kapandı. Bunun üzerine AVM'nin yıkılıp yenisinin yapılması kararlaştırıldı.




İstanbul'daki Galleria'nın ardından Türkiye'nin ikinci, Ankara'nın ilk alışveriş merkezi olarak 1989'da açılan Atakule AVM yıkılıyor. 125 metrelik kulesi, döner restoranı, alışveriş merkeziyle Ankara'nın sembolü haline gelen Atakule, bir dönem Ankara'nın buluşma mekânlarından biriydi. Ancak AVM sayısının artması ve konseptin değişmesi nedeniyle Atakule'deki dükkânlar teker teker kapandı. Bunun üzerine AVM'nin yıkılıp yenisinin yapılması kararlaştırıldı. Etrafı kapatılan AVM'de yıkıma yakında başlanıyor. Yıkım kuleyi kapsamıyor. 


MODERN BİR BİNA YAPILACAK 

Yıkımı ve yeni projeyi üstlenen Atakule Gayrimenkul Ortaklığı A.Ş. modern bir alışveriş merkezi yapmayı planlıyor. Mağaza zincirlerinin mevcut AVM'deki beş-on metrekarelik dükkanları tercih etmemesi, tavan yüksekliğinin sadece 3 metre olması, otopark kapasitesinin 160 araçlık olması, ve dükkanların bir bir kapanması yeni AVM projesi kararında etkili oldu. Yeni projede modern AVM kriterleri esas alınarak tavan yüksekliği 5.2 metre olacak. Değişik büyüklükte mağazalar yer alacak, otoparkın araç kapasitesi 750'ye çıkarılacak. 

Yıkım kapsamı dışında bırakılan kule revizyondan geçirilerek gelecek kış aylarında yeniden hizmete açılacak. 



Akşam




Geri Dön