18 / 04 / 2024

Katerina Köşkü'nün yatak kapasitesi 150'ye çıkarılıyor!

Katerina Köşkü'nün yatak kapasitesi 150'ye çıkarılıyor!

Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış ilçesinde atıl durumda olan ve yatırımcıların değerlendirmediği Katerina Köşkü'nün 50 yatak kapasitesinin cazip olmadığını ve bunun 150' ye çıkacağını söyledi.




Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış ilçesinde atıl durumda olan ve yatırımcıların değerlendirmediği Katerina Köşkü'nün 50 olan yatak kapasitesinin 150'ye çıkacağını söyledi.


Kahvaltılı toplantıda bir araya geldiği basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Vali Tepe, yıllardır tartışılan Katerina Köşkü'nde yatırımcıya sunulan 50 yatak kapasitesinin cazip olmadığını, yapılacak tadilat ve tamiratların çok büyük paralar tuttuğunu ve bu kapasitenin yatırımcıya cazip gelmediğini belirtti.


Vali Tepe, "Bu düşünce yıllardır yatırımcıyı köşkten uzak tutmuş. Benim dönemimde burası için bir kaç yatırımcı geldi. Gezdirdik ve adamlar vazgeçtiler. Bizde buradan hareket ile Kültür Turizm Bakanlığı'na hem sözlü hem de yazılı müracaata bulunarak burayla alakalı 150 yataklı bir tesis iznini geçirdik." dedi.


'ALMAYA KALKSANIZ ASLA ALAMAZSINIZ'


Vali Tepe, önümüzdeki günlerde Katerina Köşkü'nün tahsisinin ilanının ihalesinin yapılacağını aktararak, herhangi bir katılım bedelinin ise alınmayacağını ifade etti. Tepe, "Dolayısı ile devlet 40 dönüm alanı ki almaya kalksanız ormanın içinde böyle bir alan asla alamayacağınız bir yeri tahsis edecektir. Yeterli tanıtım yapabilirsek ciddi kazanç olacaktır." dedi.


Köşkün kayak merkezine uzak olduğunun dillendirilmesinden duyduğu rahatsızlığı da ifade eden Vali Tepe, "Avrupa'da kayak merkezlerinin dibinde otel olmuyor. Bu algıyı da anlayabilmiş değilim. Karanlık dere üzerinden köşkün bağlantısını kayak merkezi ile telesiyejle ormanın içerisinden sağlayarak geçiş sağlanacak. Bu çalışma ile buraya kurulacak otel birinci sınıf olacaktır." şeklinde konuştu.


Kırıkhan Olay


Geri Dön