20 / 04 / 2024

AVM ziyaretçilerinin sayısı bu yıl 1,6 milyar kişiye kadar ulaşacak!

AVM ziyaretçilerinin sayısı bu yıl 1,6 milyar kişiye kadar ulaşacak!

2013 itibarıyla 45 milyar dolarlık yatırıma ulaşan sektörün 14 milyar dolarlık kısmının yabancı sermayeden oluş-' tuğunu dile getiren Hulusi Belgü, "Bu yılın sonunda 1,6 milyar ziyaretçi ve 60 milyar liralık ciro hedefliyoruz" dedi...



 


Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından oluşturulan ve her ay düzenli olarak yayınlanan AVM Endeksi'nin ağustos ayı sonuçları açıklandı. 



385 bin kişi çalışıyor Buna göre AVM ciro endeksi ağustos ayında bir önceki yılın ağustos ayına göre yüzde 18 artarak 163 puana ulaştı. 



Ziyaret sayısı endeks değerinde ise ağustos ayında, temmuz ayma göre yüzde 8'lik artış gözlendi. Konuyla ilgili bilgi veren AYD Başkam Hulusi Belgü, Türkiye'de 57 ildeki 327 alışveriş merkezinde 385 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti. 2013 itibarıyla 45 milyar dolarlık yatırıma ulaşan sektörün 14 milyar dolarlık kısmının yabancı sermayeden oluş-' tuğunu dile getiren Belgü, "Bu yılın sonunda 1,6 milyar ziyaretçi ve 60 milyar liralık ciro hedefliyoruz" dedi. 



Teknoloji revaçta AYD Başkanı Hulusi Belgü, ayrıca her ay düzenli olarak hazırlanan AVM ciro endeksine göre teknolojik ürün ve elektrikli eşya cirosunda artış yaşandı ğının görüldüğünü hatırlattı. 


Bugün Gazetesi


Geri Dön