24 / 04 / 2024

Beyanname verme süreleri 2014!

Beyanname verme süreleri 2014!

Taşınmaz mal sahiplerinin vermek ile yükümlü olduğu vergi beyannameleri ve beyanname süreleri Gelir Vergi İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. İşte beyanname verme süreleri 2014 bu haberde..



Beyanname verme süreleri 2014!

Gayrimenkul sahiplerinin vermek ile yükümlü olduğu vergi beyannameleri ve beyanname süreleri Gelir Vergi İdaresi Başkanlığı tarafından şu şekilde açıklanıyor:


1.Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi 

İzleyen yılın Mart ayının başından 25. günü akşamına kadar verilir. 1.Taksit Mart ayı sonuna kadar, 2.Taksit Temmuz ayı sonuna kadar ödenir. 


2. Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi

Veraset yoluyla meydana gelen intikallere ilişkin Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi; 

 

-Ölüm Türkiye’de meydana gelmiş ise ölüm tarihinden itibaren, mükelleflerin Türkiye’de bulunmaları halinde 4 ay içinde, yabancı bir ülkede bulunmaları halinde 6 ay içinde, 


-Ölüm yabancı bir memlekette meydana gelmiş ise mükelleflerin Türkiye’de bulunmaları halinde 6 ay içinde, ölen kişinin bulunduğu ülkede bulunmaları halinde 4 ay içinde, murisin bulunduğu ülke dışında yabancı bir ülkede bulunmaları halinde 8 ay içinde, 


-Gaiplik halinde, gaiplik kararının ölüm siciline kaydolunduğu tarihi izleyen 1 ay içinde, verilir. 

 

İvazsız intikallere ilişkin Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi; 

 

-Malların hukuken iktisap edildiği tarihi izleyen 1 ay içinde verilir. 


Tahakkukundan itibaren 3 yılda ve her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere 2 eşit taksitte ödenir. 


3. Emlak Vergisi 

Beyanname verme yükümlülüğü yoktur. Ancak, vergi değerini değiştiren durumlarda (mükellefin değişmesi, arsa ve arazinin ifraz ve tevhidi vs.) bu olayın vuku bulduğu bütçe yılı sonuna kadar; bu durum yılın son 3 ay içinde gerçekleşmişse 3 ay içinde ilgili belediyeye bildirimde bulunulması gerekir. 1. Taksit Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, 2. Taksit Kasım ayı içinde ödenir.


4. Çevre Temizlik Vergisi 

İş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, belediyelerce binaların tarifedeki derecelere intibak ettirilmesi üzerine her yılın Ocak ayında yıllık tutarı itibarıyla tahakkuk etmiş sayılır. İlk kez mükellefiyet tesisi durumunda 1 ay içinde ilgili belediyeye bildirim verilir. 


1.Taksit Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, 2.Taksit Kasım ayı içinde, ödenir. 

Yeni mükellefiyet tesisi durumunda verginin ödenmesi taksit dönemleri itibarıyla farklılık arz etmektedir. 


5. Yangın Sigortası Vergisi 

Mükellefler bir ay içindeki vergiye tabi işlemler nedeniyle hesaplanan vergiyi ertesi ayın 20 nci günü akşamına kadar bağlı bulundukları belediyeye bir beyanname ile bildirmeye mecburdurlar. Beyanname verme süresi içinde ödenir. 


2014 vergi takvimi!
Emlak vergisi ilk yıl muafiyeti!


Geri Dön