29 / 03 / 2024

Çandarlı Limanı'nda konsept değişecek!

Çandarlı Limanı'nda konsept değişecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çandarlı Limanı'nda konsept değişikliğine gidileceğini ve Alsancak Limanı ile birlikte bölgeye hizmet vermesi için çalıştıklarını belirterek, ihale sürecinin çalışmaların tamamlanmasının ardından açılacağını söyledi.




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti milletvekilleri de hazır bulundu. Başkan Kocaoğlu, Bakan Arslan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, İzmir'e yaptıkları hizmetlerden dolayı da teşekkürlerini iletti.


Bakan Arslan ise konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimin ardından yaşanan sürece dikkat çekerek, "İçinden geçtiğimiz süreç siyasi parti, etnik mezhep ayrımı gözetmeksin insanımızın sergilediği dik duruş takdire şayan. Bunu her platformda anlatmak gerekiyor. Yanlış bir algı var siz durumu anlatınca algı değişiyor" dedi.


İzmir projelerine hassasiyetle devam ettiklerini de anlatan Bakan Arslan, merkezi hükümet ile yerel idarenin işbirliği içinde çalışmasının önemine değindi. Çandarlı Limanı'nın ihale süreci ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Arslan, "Çandarlı Limanı'nı konteyner limanı olarak planladık. Ancak dünyada konteyner ticareti olan pazarda daralma var. Çandarlı gibi bir limanı daha ekonomik ve verimli kullanabilmek için konsept değişikliği üzerinde çalışıyoruz. Şu an Alsancak Limanı ile Çandarlı Limanı'nın nasıl koordineli çalışabilir hale getirilir, bölgemize nasıl ikisi bir arada hizmet verebilir diye çalışıyoruz. Bunu da bitirmek üzereyiz. Ardından ihale süreci açılır" diye konuştu.


Kamulaştırma sıkıntıları


Bir basın mensubunun, Damlacık'taki kamulaştırma sıkıntılarına ilişkin sorusu üzerine Bakan Arslan, konunun ayrıntılarını Karayolları İkinci Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu'na söz vererek anlattırdı. Uraloğlu, "Tescille binalar tamamen tarafımıza geçti. Restorasyon projesi hazırlıyoruz Kamulaştırma işlemlerini başlattık. Boşalttığımız süre içinde kira yardımlarını yapmaya devam ediyoruz" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın saat kulesi maketi hediye etmesi üzerine Bakan Arslan, saat kulesinin sadece İzmir'in değil demokrasinin de sembolü olduğunu söyledi.


Bakan Ahmet Arslan, belediye ziyaretinin ardından Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.



Yeni Asır


Geri Dön