26 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Kenya'ya çevre desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Kenya'ya çevre desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kenya'nın Garissa eyaletine 6 hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 400 çöp konteyneri desteğinde bulunan TİKA ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin "Katı Atıkla Mücadele Projesi" törenine katıldı.




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Kenya’ya gitti. Bakan Güllüce, Kenya'nın Garissa eyaletine 6 hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 400 çöp konteyneri desteğinde bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin "Katı Atıkla Mücadele Projesi" törenine katıldı.


Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kenya'da hangi mevkidaşlarıyla görüştü? Detaylar için tıklayın!


İdris Güllüce, BM Çevre Meclisi Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda neler söyledi? Detaylar için tıklayın!


Kenya Devlet Başkanı'ndan Bakan Güllüce aracılığıyla Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'a selam! Detaylar için tıklayın!


İdris Güllüce, EİT 5. Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın İstanbul'da yapılmasını önerdi! Cevap ne oldu? Öğrenmek için tıklayın!


Bakan Güllüce'den Akdeniz'deki kirlilik üzerine açıklama! Detaylar için tıklayın!


Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce ve Monako Prensi 2. Albert'ten mini çevre zirvesi! Ne konuştular? Öğrenmek için tıklayın!


"Katı Atıkla Mücadele Projesi" kapsamında Garissa eyaletine temin edilen 6 hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 400 çöp konteynerinin düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.  


Proje kapsamında Türkiye'nin Nairobi Büyükelçiliği’nde düzenlenen törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy, TİKA Orta Doğu ve Afrika Daire Başkanı Enver Arpa, Garissa Valisi Natif Jamah Adam ve Kenya merkezi hükümetinden üst düzey yetkililer katıldı.


Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye ile Kenya arasındaki ilişkilerin her geçen gün her alanda geliştiğini, çevre ve halk sağlığı alanında TİKA tarafından gerçekleştirilen "anlamlı" projenin resmi teslim töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.


Bakan Güllüce, “Türkiye’nin Kenya’daki tüm faaliyetleri, Kenya halkının yaşam kalitesinin ve refahının sağlanmasına ve iyileştirilmesine imkân verecek bir çevrenin oluşturulması ve sürdürülebilir kılınmasına yöneliktir.” dedi.  


Özellikle; çevre sektöründe iki ülke arasında çok daha ileri seviyelerde işbirliği unsurlarının olduğuna inandığını söyleyen Bakan Güllüce, “Her iki ülke için anlamlı olabilmesi adına bu fırsatları zamanında yakalamayı ümit ediyorum.” dedi.  


TİKA ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde geliştirilen katı atıkla mücadele projesi, Türkiye’nin bilgi birikimi ve tecrübesini Kenya’ya taşımayı hedefliyor.


Geri Dön