19 / 04 / 2024

Emlak fiyatları ulaşım hatlarıyla katlanıyor!

Emlak fiyatları ulaşım hatlarıyla katlanıyor!

Kadıköy-Kartal ve Bağcılar-Başakşehir raylı sistemleri ile E-5 üzerindeki metrobüs hattı emlak fiyatlarının artmasında belirleyici olarak öne çıkıyor, metrobüs hattı da çevresindeki konut projelerine değer katıyor....




Kadıköy-Kartal ve ardından Bağcılar-Başakşehir metro hatları bölgesinde bulunan konut projelerinin fiyat olarak değerini yükseltiyor. E-5 Karayolu üzerinde bulunan Kadıköy / Söğütlüçeşme Beylikdüzü TÜYAP arasında uzanan metrobüs hattı da çevresindeki konut projelerine değer katıyor. 


Söz konusu bölgelerde bu yıl içinde konut fiyatlarında yüzde 30'un üzerinde bir artış — gerçekleşti. Söz konusu bölgelerde yer alan konutların metrekare fiyatı ortalama 3000 TL'yi geçiyor. Diğer yandan Üsküdar-Sancaktepe metro hattı ile Marmaray'ın hizmete girmesiyle Gebze-Halkalı hattı etrafından yer alan birçok konut projesi yüksek değerlere ulaşacak. 


Kartal-Maltepe uçuyor EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık'tan uzman Gökçen Taşlan, İstanbul'da raylı sistemlerin emlak değerleri üstünde büyük etkisi olduğunu söyledi. KadıköyKartal metro hattının açılmasıyla EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlıktan uzman Gökçen Taşkın, İstanbul'da raylı sistemlerin emlak değerleri üstünde büyük etkisi olduğunu söyledi. 


birlikte Kartal-Maltepe bölgesinin E-5 güzergahı boyunca söz konusu yüksek artışın gerçekleştiğini belirten Taşlan ulaşım hatlarının emlak fiyatları üzerinde son derece etkili olduğunu kaydetti. 


Yeni gayrimenkul hatları 2016 yılında Üsküdar-ÇekmeköySancaktepe metrosunun devreye girmesiyle aym gelişmenin bu bölgelerde de yaşanacağını dile getiren Taşlan, hat boyunca hali hazırda mevcut veya yapılmakta olan projelerde çok ciddi bir artış öngördüklerini belirtti. 


Ulaşıma yakın konut ve ofisler kapışılıyor Avrupa Yakası'nda da benzer bir gelişmenin yaşandığına işaret eden Taşkın, kısa zaman içinde Güneşli Basın Ekspres bölgesinin raylı sistemlerin kesiştiği bir bölge konumuna geleceğini, Gebze-Halkalı arasında kesintisiz ulaşımı sağlayacak Marmaray'ın hizmete girmesiyle de Anadolu Yakası'nda Üsküdar'ın tüm raylı sistemlerin kesiştiği bir transfer merkezi konumuna yükseleceğini söyledi. Taşkın, "Buna paralel olarak tüm raylı sistemlerin geçtiği güzergahların civarındaki gayrimenkullerde yüksek değer artışları görülecek" ifadesini kullandı. 


Sözcü


Geri Dön