25 / 04 / 2024

Emlak vergi tarihleri!

Emlak vergi tarihleri!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergileri, her sene yılın belli dönemlerinde iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İşte 2013 yılı emlak vergi tarihleri 2013...



Emlak vergi tarihleri!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergileri, her sene yılın belli dönemlerinde iki eşit talsit halinde ödenebiliyor. Emlak vergisi, yapıldığı madde ne olursa olsun, gerek karada gerek su üzerindeki sabit inşaatın hepsini kapsıyor.


Emlak vergi tarihleri, her sene Gelir İdaresi Başkanlığının yayımladığı vergi takvimi kapsamında açıklanıyor. Aynı zamanda Emlak Vergisi Kanunu kapsamında da belirtilen hükümlere göre emlak vergisi taksitleri yılın iki ayrı döneminde ödeniyor.


Emlak vergi tarihleri 2013

Emlak vergisi 2013 bilgilerine göre 1. taksitler en son 31 Mayıs 2013 tarihinde ödendi; buna karşın ödenmesi gereken emlak vergisi 2. taksiti kasım ayı içerisinde ödeniyor. Emlak vergisi kasım ayı nın sonunda vergi yükümlüleri tarafından ödenmiş olması gerekiyor.


Emlak vergisi oranları:

Normal Yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6


Emlak vergisi hesaplama

Emlak vergisi gayrimenkullerin rayiç bedelleri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Vergi ödemeleri bağlı olunan belediyelere yapılıyor.



Emlak Vergisi Kanunu!
Emlak vergileri ne zaman ödenecek?




Geri Dön