26 / 04 / 2024

Emlak vergisi dönemi 2014!

Emlak vergisi dönemi 2014!

Taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödemesi yapılan emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Emlak vergisi dönemi 2014 gereğince Kasım ayında verginin ikinci taksitleri ödeniyor..



Emlak vergisi dönemi 2014!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için her sene devlete ödenen vergiler arasında yer alıyor. Taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödemesi yapılan emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Emlak vergisi 1. taksit dönemi; Mart, Nisan ve Mayıs ayları olup; Emlak vergisi 2. taksit dönemi ise Kasım ayı olarak belirleniyor.


Emlak vergisi dönemi 2014 gereğince; emlak vergisinin ilk taksiti en son 31 Mayısta ödendi; ikinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


Emlak vergisini taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda her ay için %1.4 oranında gecikme zammı alınıyor.


Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Bina vergisinin oranı meskenlerde binde bir, diğer binalarda ise binde ikidir. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanıyor.  Arazi vergisinin oranı binde bir, arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanıyor. 


Bakanlar Kurulu, vergi oranlarını yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.



İlk 5 yıl  Emlak  vergisi muafiyeti nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön