24 / 04 / 2024

Galatasaray Riva ihalesini Fema İnşaat-KLV İnşaat kazandı!

Galatasaray Riva ihalesini Fema İnşaat-KLV İnşaat kazandı!

Emlak Konut tarafından "Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" usulü ile inşa ettirilecek ve arsa bedelinin yüzde 80’inin Galatasaray'a verileceği arsanın ihalesi bugün yapıldı. İhaleyi 1 milyar 178 milyon TL teklifle Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı kazandı.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Beykoz Riva Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin Pazarlık - Açık Artırma bölümünü içeren 2. oturumu bugün yapıldı. 


Emlak Konut tarafından "Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" usulü ile inşa ettirilecek projenin ihale sonucunda ortaya çıkacak arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si de Emlak Konut'un olacak. Galatasaray'ı borçlarından kurtaracak proje EKO-KÖY olarak tasarlanıyor. 


1.1 milyar TL teklif ile kazandı

Emlak Konut Riva arsa ihalesinin 2. oturumunda en yüksek teklifi Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı verdi. Firma arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 1 milyar 178 milyon TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak ise 3 milyar 100 milyon TL teklif verdi.


Firma ihalenin 1. oturumunda  arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 100 milyon TL,  arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 400 milyon TL teklif vermişti. 


Dap Yapı kazanamadı

Galatasaray Riva ihalesinin 1. oturumunda 100 milyon TL en yüksek teklifi veren Dap Yapı bünyesinde bulunan Eltes İnşaat, 2. oturumda verdiği 626 milyon TL teklifle ihaleyi kazanamadı. 


Yılmaz İnşaat zorladı

İhalede en yüksek teklifi veren ikinci firma Yılmaz İnşaat oldu. Yılmaz İnşaat ihalede arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 952 milyon TL teklif verirken, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak ise 3 milyar 808 milyon TL teklif sundu. Ancak idari payını Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı daha çokverdiği için ihaleyi kazanamadı. 


2018'de başlayacak

Emlak Konut'un 2018'de başlaması planlanan Galatasaray Riva projesi ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla tasarlanıyor.  İnşa edilecek projenin toplam arsa alanı 1 milyon 157 bin metrekare, toplam emsale esas inşaat alanı ise 173 bin 904 metrekare büyüklüğe sahip. 


KLV İnşaat ile Fema İnşaat hakkında

İhaleyi kazanan KLV İnşaat ile Fema İnşaat  Ankara  merkezli iki firma. KLV İnşaat'ın sahibi Mehmet Kılavuz, Fema İnşaat sahibi ise Muzaffer Şakar. KLV İnşaat karayolu, demiryolu, tünel, köprü, yol bakım-onarım, gölet, kanalizasyon, iletim hatları,telekom altyapısı, içme suyu hattı, osb altyapıları, bina, konut, hastane, kamu kurum binaları ,peyzaj ve çevre düzenleme işleri, avrupa birliği işleri  gibi geniş bir portföyde güçlü referanslara sahip. Fema İnşaat ise altyapı ve üstyapı alanlarında (otel, bina inşaatları, barajlar vs) çeşitli çalışmalar yaparak başarılı olmuş 32 yıllık geçmişi olan bir firma.


İhale sonucu için tıklayın


Proje görselleri

Galatasaray Riva ihalesini Fema İnşaat-KLV İnşaat kazandı!


Galatasaray Riva ihalesini Fema İnşaat-KLV İnşaat kazandı!


Galatasaray Riva ihalesini Fema İnşaat-KLV İnşaat kazandı!


Galatasaray Riva ihalesini Fema İnşaat-KLV İnşaat kazandı!



Arsa bilgisi

1-) Beykoz Riva'daki 0 ada 3203 parsel numaralı bölüm konut imarlı. Toplam arsa alanı 869 bin 522 metrekare, emsal değeri 0,20, emsale esas inşaat alanı 173 bin 904 metrekare, bina yüksekliği ise H: 2 kat.

2-) Beykoz Riva'daki 0 ada 3201 parsel numaralı bölüm özel orman imarlı. Toplam arsa alanı 206 bin 497 metrekare büyüklüğünde. 

3-) Beykoz Riva'daki 3203 parsel numaralı bölüm ilköğretim tesis alanı imarlı. Bu parselin toplam arsa alanı 8 bin 423 metrekare.

4-) Beykoz Riva'da yapılacak park alanının toplam arsa alanı 72 bin 560 metrekare.


Plan notları

1-) Konut alanlarında uygulama mimari avan projeye göre yapılacak olup R: 0,20 ve H:2 kat (max. 7m.) ile sınırlıdır ve bina birim taban alanı emsal değerini aşmamak ve çekme mesafeleri içinde kalmak koşulu ile max. 200 metrekareyi geçemez.

2-) Özel orman alanları; rekreasyon amaçlı gezinti, yürüyüş ve dinlence alanı olup hiçbir inşaat faaliyeti yapılamaz. Bu alanların inşaat hakkı diğer alanlarda kullanılamaz. 


Galatasaray Riva ihalesini Fema İnşaat-KLV İnşaat kazandı!


İhale süreci için tıklayın



Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com



Geri Dön